• Obed
  • 15.4.2025

Bravčová pečienka s medovou polevou - Teplovzdušná fritéza EASY FRY & STEAM FW201

Vepřová pečeně na medu.jpg
Počet osob
Počet osôb
0
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
0 min
Varenie
Varenie
0 min

Suroviny

  • 60 g medu
  • 6 cl pomarančovej šťavy
  • 130 g hnedého cukru
  • 1 bravčová pečienka (700 g), s tukom
  • 1 polievková lyžice rastlinného oleja
  • 4 klinčeky

KROK 1Na prípravu marinády nalejte všetky prísady do hrnca. Varte na miernom ohni za stáleho miešania, kým nezískate veľmi hustý sirup. Odložte bokom.

KROK 2Pripravte si pečienku. Mäso potrite olejom a ostrým nožom urobte do tuku zárezy.

KROK 3Pečienku vložte do spotrebiča s plechom. Spustite proces pečenia. Po 30 minútach rozotrite na tuk 3 polievkové lyžice marinády a postup opakujte každých 5 minút 3-krát.

KROK 4Vychutnajte si ju horúcu.

TIP: Pečené mäso s medovou polevou je klasický americký recept, ktorý sa často pripravuje na slávnostné jedlá, ako je Deň vďakyvzdania, Vianoce a samozrejme Veľká noc. Ak chcete, aby bola marináda kyslejšia, môžete do nej pridať niekoľko kvapiek balzamikového octu. K pečienke môžete pridať batatové pyré s vlašských orechmi.

Recept nájdete v aplikácii My Tefal

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko