KROK 1: Na prípravu marinády nalejte všetky prísady do hrnca. Varte na miernom ohni za stáleho miešania, kým nezískate veľmi hustý sirup. Odložte bokom.
KROK 2: Pripravte si pečienku. Mäso potrite olejom a ostrým nožom urobte do tuku zárezy.
KROK 3: Bataty uvarte v osolenej vode. Sceďte a prelejte do úzkej nádoby. Pridajte smotanu, olej, soľ, pomaranč a šťavu. Mixujte ponorným mixérom, kým nevznikne hladké a pevné pyré. Tento krok si môžete pripraviť vopred.
KROK 4: Zapnite misku 1. Pečienku vložte do spotrebiča s plechom. Začnite piecť. Po 30 minútach rozotrite na tuk 3 polievkové lyžice marinády a postup opakujte každých 5 minút 3-krát.
KROK 5: Zapnite misku 2. Do misky nalejte pyré a nasypte orechy.
KROK 6: Stlačením tlačidla SYNC zároveň ukončite pečenie. Stlačením tlačidla START spustíte proces pečenia.
KROK 7: Zachyťte výpek. Pečienku nakrájajte na plátky a podávajte s pyré.
TIP: Pečené mäso s medovou polevou je klasický americký recept, ktorý sa často pripravuje na slávnostné jedlá, ako je Deň vďakyvzdania, Vianoce a samozrejme Veľká noc. Ak chcete, aby bola marináda kyslejšia, môžete do nej pridať niekoľko kvapiek balzamikového octu.