Bravčová panenka s medovou omáčkou a zemiaky na kačacej masti - recept pro Tefal Easy Fry Oven & Grill
Počet osôb
6
Náročnosť
ľahký
Príprava
20 min
Varenie
53 min
Suroviny
1 bravčová panenka
1,2 kg zemiakov
60 g kačacej alebo husacej masti
1 PL medu
2 PL sójovej omáčky
1 hrsť petržlenovej vňate
5 strúčiky cesnaku
1 PL oleja
Soľ, čierne korenie
1 | Nakrájajte bravčovú panenku na 3 – 4 cm široké rezníky. V hlbokej miske zmiešajte med, olej a sójovú omáčku, pridajte bravčovú panenku. Nechajte ju 30 minút marinovať.
2 | Zatiaľ očistite zemiaky. Nakrájajte ich na asi 3 mm hrubé plátky, potom ich umyte, osušte a preložte do misky. Pridajte olúpaný, roztlačený cesnak, kačaciu alebo husaciu masť, soľ a čierne korenie. Poriadne premiešajte a preložte do košíka na hranolky fritézy s grilom Easy Fry.
3 | Vložte košík do stredu fritézy s grilom Easy Fry a odkvapkávaciu misku umiestnite podeň. Varte 30 minút na režime HRANOLKY (200 °C), raz alebo dvakrát zemiaky pootáčajte.
4 | Po dokončení programu pridajte k zemiakom najemno posekanú petržlenovú vňať a dobre premiešajte. Nad zemiaky vložte grilovací rošt a na 13 minút ho predhrejte na režime GRILOVANIE.
5 | Keď zaznie zvuk časovača, uložte na horúci rošt rezníky bravčovej panenky, zatvorte dvierka a varte 10 minút na režime MANUÁL pri 200 °C, v polovici mäso pootáčajte. Bravčovú panenku s medovou zálievkou podávajte so zemiakmi.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.