• Obed
  • 13.5.2021

Bravčová panenka s medovou omáčkou a zemiaky na kačacej masti - recept pro Tefal Easy Fry Oven & Grill

Large-Filet mignon with honey, Sarladaise potatoes_Filet mignon au miel, pommes sarladaises 4.jpg
Počet osob
Počet osôb
6
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
20 min
Varenie
Varenie
53 min

Suroviny

  • 1 bravčová panenka
  • 1,2 kg zemiakov
  • 60 g kačacej alebo husacej masti
  • 1 PL medu
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 hrsť petržlenovej vňate
  • 5 strúčiky cesnaku
  • 1 PL oleja
  • Soľ, čierne korenie

1 | Nakrájajte bravčovú panenku na 3 – 4 cm široké rezníky.
V hlbokej miske zmiešajte med, olej a sójovú omáčku, pridajte bravčovú panenku.
Nechajte ju 30 minút marinovať.

2 | Zatiaľ očistite zemiaky.
Nakrájajte ich na asi 3 mm hrubé plátky, potom ich umyte, osušte a preložte do misky.
Pridajte olúpaný, roztlačený cesnak, kačaciu alebo husaciu masť, soľ a čierne korenie.
Poriadne premiešajte a preložte do košíka na hranolky fritézy s grilom Easy Fry.

3 | Vložte košík do stredu fritézy s grilom Easy Fry a odkvapkávaciu misku umiestnite podeň.
Varte 30 minút na režime HRANOLKY (200 °C), raz alebo dvakrát zemiaky pootáčajte.

4 | Po dokončení programu pridajte k zemiakom najemno posekanú petržlenovú vňať a dobre premiešajte.
Nad zemiaky vložte grilovací rošt a na 13 minút ho predhrejte na režime GRILOVANIE.

5 | Keď zaznie zvuk časovača, uložte na horúci rošt rezníky bravčovej panenky, zatvorte dvierka a varte 10 minút na režime MANUÁL pri 200 °C, v polovici mäso pootáčajte.
Bravčovú panenku s medovou zálievkou podávajte so zemiakmi.

Dobrú chuť!
image.png

Odporučené produkty



Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko