KROK 1: V hrnci so studenou vodou varte vajcia 10 minút po uvarení. Vajíčka vylúpte a odložte bokom.
KROK 2: Vo veľkom hrnci priveďte do varu klobásu, zemiaky, vývar, bobkový list, soľ a čierne korenie. Znížte teplotu a nezakryté varte 15 minút.
KROK 3: Panvicu rozohrejte na strednom ohni. Pred pridaním masla, cibule a cesnaku počkajte, kým termosignál úplne sčervená. Cibuľu a cesnak varte za občasného miešania 3 až 5 minút, kým nie sú priesvitné.
KROK 4: Pridajte paštrnák, mrkvu a zeler. Premiešajte, potom prikryte a varte 5 minút, pričom raz alebo dvakrát premiešajte.
KROK 5: Z vývaru vyberte klobásu a bobkový list a zalejte zeleninou a octom. Prikryte a za stáleho miešania varte na miernom ohni približne 15 minút. Skontrolujte, či je zelenina uvarená.
KROK 6: Odložte panvicu z ohňa.
KROK 7: Pridajte smotanu a ponorným mixérom horúcu polievku rozmixujte dohladka.
KROK 8: Do misiek pridajte klobásu a nakrájajte alebo rozštvrťte vajcia uvarené natvrdo. Na vrch nalejte polievku. Posypte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
TIP: Biely boršč je poľská varianta boršču, tradičnej východoeurópskej polievky, ktorá sa často konzumuje na Veľkú noc. Na zvýraznenie chuti môžete do vývaru pridať ražný chlieb.
Odporučené produkty