• Obed
  • 13.12.2023

Bacalhau à Gomes de Sà

bacalahu.jpg
Počet osob
Počet osôb
0
Náročnosť
Náročnosť
ľahký
Príprava
Príprava
15 min
Varenie
Varenie
8 min

Suroviny

  • 600 g nesolenej tresky uvarenej pod tlakom
  • 600 g zemiakov uvarených pod tlakom, ošúpaných a nakrájaných na 2 cm kocky
  • 5 cl olivového oleja
  • 2 cibule nakrájané na tenké plátky
  • 3 nasekané strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika nakrájaná na pásiky
  • 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 polievkové lyžice nasekanej pažítky
  • 60 g čiernych olív
  • 1 citrón, šťava a kôra
  • 4 vajcia uvarené natvrdo, olúpané a nakrájané na 4 časti
  • Soľ, korenie

Pripravte si ingrediencie. Zemiaky sceďte a tresku zbavte kože.

Do nádoby pridajte olivový olej, papriku, cibuľu a cesnak.

Nechajte smažiť 4 minúty, potom pridajte ostatné suroviny okrem vajec a nechajte smažiť ďalšie 2 minúty.

Tlakové varenie

Podávajte v zapekacej miske. Ozdobte vajíčkami uvarenými natvrdo.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko