Veľmi studené maslo nakrájajte na malé kúsky.
Do misky preosejte múku a droždie. Pridajte cukor. Zmiešajte dohromady.
Po kúskoch pridávajte veľmi studené maslo, pričom cesto trite v rukách, aby vznikla piesčitá zmes.
Prilejte mlieko a premiešajte vidličkou, aby ste získali mäkké cesto, ktoré nie je príliš suché ani príliš lepkavé.
Na úpravu konzistencie pridajte buď trochu múky, alebo trochu mlieka.
Cesto rozvaľkajte na papieri na pečenie na hrúbku 3 cm.
Pomocou vrúbkovaného vykrajovača s priemerom 5 cm vykrojte šišky.
Na štandardný plech Easy Fry položte papier na pečenie a opatrne naň položte šišky tak, aby sa nedeformovali.
Do misky rozbite celé vajce. Prešľahajte a pridajte 1 polievkovú lyžicu vody. Premiešajte.
Vrch šišiek potrite rozšľahaným vajcom.
Začnite piecť pri 180 °C počas 10 minút, potom znížte teplotu na 150 °C a pečte ešte 3 minúty.
Nechajte šišky vychladnúť a vychutnajte si ich.