• Rady & Tipy
  • 8.12.2022

Ako využiť tyčový mixér v kuchyni na maximum

Ako využiť tyčový mixér Tefal v kuchyni na maximum HEAD.png

Inšpirujte sa u nás, čo všetko je možné v kuchyni zvládnuť so správnym tyčovým mixérom. Poradíme vám, akým spôsobom môžete tento prístroj a jeho príslušenstvo využiť na maximum.

Aký tyčový mixér vybrať, aby ste boli spokojní

Hľadáte tyčový mixér, s ktorým budete v kuchyni stopercentne spokojní? V tom prípade by ste mali v prvom rade vedieť, čo by mal obsahovať ideálny tyčový mixér. Predstavíme vám preto základné kritériá, podľa ktorých sa oplatí tyčový mixér vyberať.

Ak sa pýtate, aký tyčový mixér, zamerajte sa obzvlášť na jeho výkon, rýchlosť otáčok, dobu nepretržitej prevádzky aj na jeho obsiahnuté funkcie. Tiež by vás mal zaujímať materiál prístroja i sekáčikov, dĺžka prívodového kábla, bezpečnosť prístroja a tiež obsiahnuté príslušenstvo.

  Výkon je v prípade tyčového mixéra veľmi dôležité kritérium. Všeobecne platí, že čím vyšší výkon tento prístroj má, tým tvrdšie suroviny zvládne spracovať. To isté platí aj pri počte otáčok za minútu - čím viac otáčok tyčový mixér má, tým lepšie pokrm rozdrví. Pri výbere nového prístroja budete extra spokojní s tyčovým mixérom Infiny Force Pro 5v1 od Tefalu, ktorého pôsobivý výkon 1200 W zaisťuje precízne výsledky aj u tých najtvrdších surovín.  

Tento tyčový mixér je vybavený exkluzívnymi nožmi Powelix Life, ktoré ponúkajú bezkonkurenčnú životnosť. Tyčový mixér Infiny Force Pro 5v1 vydrží v porovnaní s tyčovými mixérmi na tuzemskom trhu dvakrát dlhšie a navyše zaisťuje, že s ním môžete mixovať až o 30 percent rýchlejšie. Môže sa tiež pochváliť maximálnou presnosťou, ktorú dosiahnete vďaka ľahko použiteľnému viacrýchlostnému štartovaciemu tlačidlu, ktoré vám pri sekaní, šľahaní alebo mixovaní zaistí ľubovoľnú štruktúru a požadovaný výsledok.  

Veľkým plusom tohto tyčového mixéra od Tefalu je jeho bohaté príslušenstvo, ochrana proti rozstreku surovín aj skutočnosť, že jeho odnímateľné časti môžete umývať v umývačke riadu.  

Tipy, ako používať tyčový mixér

Pýtate sa, ako funguje tyčový mixér a čo všetko s ním môžete doma pripraviť? Tento prístroj seká a drví, vďaka čomu je skvelý napríklad na sekanie byliniek, zeleniny alebo cibule. Tyčový mixér ďalej mixuje, využijete ho tak na prípravu krémových polievok, omáčok, zemiakovej kaše, pyré, detských výživ, kaší, smoothie, mliečnych koktailov, studených dipov alebo pest.

Na čo ďalej použiť tyčový mixér? Tento prístroj tiež šľahá. Je preto ideálny na prípravu studených dipov, domácej majonézy, bielkového snehu, domácej šľahačky, tortových krémov alebo krémových dezertov. Tyčový mixér skrátka využijete na najrôznejšie spôsoby.

Na príslušenstve tyčového mixéra záleží

Prajete si, aby bol váš tyčový mixér skutočne multifunkčný? V tom prípade berte ohľad aj na to, aby obsahoval skutočne bohaté príslušenstvo. Toto kritérium spĺňa tyčový mixér Infiny Force Pro 5v1 od Tefalu, ktorého všestranné príslušenstvo povolí uzdu vašej kulinárskej fantázii a ktorý s prehľadom nahradí šľahač alebo z časti klasický stolný mixér. Na čo sa oplatí nezabudnúť, zariadenie vždy pred výmenou príslušenstva odpojte zo zásuvky.  

Súčasťou Infiny Force Pro 5v1 je odmerná nádoba s objemom 800 mililitrov, ktorá ponúka ideálnu kapacitu pre každú príležitosť. Tento tyčový mixér od Tefalu, ktorý má odnímateľnú nohu, ďalej obsahuje bohaté príslušenstvo. A to sekáčik, šľahaciu metlu, nadstavec na pyré, nadstavec na roztlačenie zemiakov na kašu, malú a veľkú nádobu na sekanie a tiež praktickú stierku.  

Čo ďalšie u tyčového mixéra Infiny Force Pro 5v1 uvítate? Súčasťou tohto prístroja je ochrana proti rozstreku surovín. Pri sekaní, šľahaní alebo mixovaní vaša kuchyňa zostane stále čistá, vďaka čomu vám odpadne pracné upratovanie kuchynskej linky.   

Recept s využitím tyčového mixéru: Krémová tekvicová polievka

Milujete krémové polievky? V tom prípade si s pomocou tyčového mixéra Infiny Force Pro 5v1 môžete pripraviť krémovú tekvicovú polievku, ktorej recept je rýchly, jednoduchý a zároveň chutný.  

Ingrediencie na tekvicovú polievku

● 1 tekvica hokaido

● 1 kus cibule

● 50 gramov masla

● 1 téglik smotany na varenie

● soľ a korenie na dochutenie

Príprava tekvicovej polievky krok za krokom

1. Cibuľu olúpte, umyte a nasekajte nadrobno tyčovými mixérom v nádobe na sekanie.

2. Do hrnca vložte maslo, na ktorom nechajte zosklovatieť nasekanú cibuľu. Potom pridajte ošúpanú a vydlabanú tekvicu hokaido, ktorú ste nakrájali na väčšie kúsky.

3. Cibuľu s tekvicou nechajte krátko opražiť, potom ich zalejte vodou tak, aby boli všetky kúsky ponorené. Zmes osoľte a okoreňte a varte na miernom plameni, kým tekvica nezmäkne. A to približne 20 minút.

4. V momente, keď je tekvica mäkká, hrniec odstavte, pridajte smotanu na varenie a tekvicovú polievku rozmixujte dohladka tyčovým mixérom. Prípadne ju ešte dosoľte. Ak je tekvicová polievka stále hustá, zrieďte ju vodou a následne chvíľu povarte.

5. Hotovú krémovú tekvicovú polievku podávajte pokvapkanú tekvicovým olejom a posypanú praženými tekvicovými semienkami. Dozdobiť ju tiež môžete lyžicou kyslej smotany.

Správna starostlivosť o tyčový mixér predĺži jeho životnosť

Zaujíma vás, ako sa starať o tyčový mixér, aby dlho vydržal? Základom je, aby ste ho po použití správne vyčistili. Všetky časti tyčového mixéra Infiny Force Pro 5v1 od Tefalu môžete vložiť po použití do umývačky riadu. Avšak s výnimkou jednotky motora a pohonu, ktorú zásadne utierajte iba vlhkou hubkou. Vďaka správnej starostlivosti o tyčový mixér Infiny Force Pro 5v1 si môžete byť istí tým, že tento kvalitný prístroj, ktorý zaistí perfektné výsledky v sekunde, bude mať naozaj dlhú životnosť.  

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko