• Rady & Tipy
  • 17.6.2023

Ako vybrať vhodný gril na balkón

5 (1x)
Ako vybrať vhodný gril na balkón  header 94.png

Poradíme vám s výberom grilu na balkón. Zistíte, aké atribúty by ste nemali zabudnúť pri výbere a ktorý typ grilu je pre vás ten najvhodnejší. Tiež vám dáme tipy na to, aké pravidlá pri grilovaní na balkóne dodržiavať.

Môže sa grilovať na balkóne? Poradíme, za akých podmienok

Grilovanie na balkóne predstavuje skvelý spôsob, ako si užiť grilované pochúťky a letnú pohodu priamo vo svojom byte. Gril na balkóne patrí k obľúbenej výbave radu rodín, avšak pri tomto jedinečnom grilovaní s výhľadom treba dodržiavať určité bezpečnostné zásady. 

Pokiaľ vás zaujíma, či sa môže grilovať na balkóne, zákon túto činnosť nezakazuje. V Občianskom zákonníku však nájdete okrem iného napísané, že vlastník bytovej jednotky nesmie nad mieru primeranú pomerom obťažovať svojich susedov dymom, parami, pachmi, prachom, popolom a tak ďalej. S ohľadom na túto skutočnosť je preto veľmi podstatné, aký typ grilu na balkón si vyberiete. Práve grilom vhodným na balkón sa venujeme v tomto článku. 

Aj s malým grilom na balkón môže byť problém. Kde sa nesmie grilovať?

Aj keď je grilovanie na balkóne zákonom povolené, je tu jedno zásadné ALE, ktoré súvisí s domovým poriadkom vo vašom bytovom dome. Pokiaľ totiž máte v domovom poriadku zakotvené, že nesmiete čímkoľvek obťažovať susedov, majte sa na pozore. Dym a pachy pokrmov pri grilovaní už môžu niektorých vašich susedov skutočne obťažovať a vaše grilovanie na balkóne tak môže byť v ohrození. 

Akým spôsobom grilovať v byte? Stavte na elektrický gril

Ak zháňate bezdymový gril na balkón, riešením pre vás je elektrický gril. Ide totiž o ten najlepší a najbezpečnejší spôsob, ako grilovať v byte. Elektrické grily sú ideálnou možnosťou pre bytové jednotky preto, že neprodukujú štipľavý dym, popol ani prach a vy tak budete pri tomto type grilovania na balkóne obťažovať svojich susedov čo najmenej. 

Pri použití elektrického grilu na balkón dbajte vždy na jeho správne umiestnenie. Položte ho na stabilný a pevný povrch, kde mu nehrozí žiadne prevrátenie. Tento gril majte aj v dostupnej vzdialenosti od elektrickej zásuvky. Prípadne si môžete pomôcť predlžovacím káblom. 

Rozhodnúť sa pritom môžete ako pre malý gril na balkón, tak aj pre rodinný elektrický gril na balkón. S týmito typmi grilov si užijete bezpečné grilovanie s výhľadom. V prípade nepriazne počasia si na nich môžete niečo dobré pripraviť aj v uzavretých miestnostiach, napríklad na kuchynskej linke alebo na jedálenskom stole.

Bezpečné grily na balkón: Ako vybrať ten správny?

  Pokiaľ hľadáte grily vhodné na balkón, perfektné riešenie predstavuje inteligentný elektrický gril Tefal Optigrill Elite XL. Chutné grilované pochúťky na ňom pripravíte aj bez stúpajúceho dymu, avšak túto skutočnosť ani nezaznamenáte na výslednej chuti pripravených pokrmov. Tento elektrický gril oceníte aj vtedy, ak si chcete užiť dokonalé rodinné grilovanie na balkóne.    

Tefal Optigrill Elite XL totiž vyniká XL kapacitou, vďaka čomu si na ňom naraz pripravíte grilované pokrmy až pre osem osôb. Tento gril na balkón by tak nemal rozhodne chýbať v základnom vybavení každej rodiny, hodí sa aj na príjemné posedenie spoločne s priateľmi.    

Tefal Optigrill Elite XL má automatické programy. Nemusíte naň dohliadať

  Bezdymový gril na balkón Tefal Optigrill Elite XL si budete pochvaľovať aj s ohľadom na jeho jedinečné funkcie, vďaka ktorým bude vaše grilovanie na balkóne skutočne bezpečné. Tento elektrický gril totiž zahŕňa 16 automatických programov, s využitím ktorých skvele ugrilujete mäso, klobásy, burgre či zeleninu bez nutnosti stráženia.   

Okrem automatických programov môžete na Optigrille Elite XL pripravovať grilované pokrmy aj vďaka šikovným funkciám intuitívneho grilovacieho asistenta, ktorý vás krok za krokom dovedie k dokonale ugrilovanému mäsu. S využitím grilovacieho asistenta tak pripravíte napríklad steak každému na mieru, či už má byť krvavý, stredne alebo dobre prepečený. Patentovaná inteligentná technológia OptiGrill sa automaticky prispôsobí hrúbke a množstvu mäsa pre profesionálne výsledky.   

Vďaka grilovaniu na balkóne si môžete vychutnať dobré jedlo a pohodovú atmosféru priamo vo svojom byte. Správny výber grilu na balkón je v tomto prípade naozaj zásadný. Pokiaľ sa rozhodnete pre elektrický gril, dodržíte tým odporúčané bezpečnostné opatrenia a zároveň nebudete štipľavým dymom obťažovať svojich susedov. 

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko