• Rady & Tipy
  • 24.7.2021

Ako vybrať ten najlepší elektrický gril?

tefal_blog_07_Optigrill_SK_1200x675 (1).png

Vyberáte elektrický gril? V tom prípade vám poradíme, podľa čoho sa rozhodovať pri nákupe. Kvalitný elektrický gril vám bude dlho slúžiť a taktiež bude plniť všetko, čo od neho očakávate. A verte, že kvalitný gril sa od lacnejšieho veľmi odlišuje.

Podľa čoho sa rozhodovať pri výbere elektrického grilu


Premýšľate nad tým, ako najlepšie vybrať elektrický kontaktný gril? Pri jeho výbere sa zamerajte na niekoľko kritérií. V prvom rade vyberajte elektrický gril, ktorý má kvalitné grilovacie rošty. Veľmi teda záleží na materiáli grilovacej plochy, z ktorého vám najlepšie poslúžia rošty s nepriľnavým povrchom. Ďalej by vás mal zaujímať príkon domáceho elektrického grilu (v rozmedzí 1500 až 3000 W), možnosť regulácie teploty grilovania alebo taktiež prítomnosť časovaču, či odkvapávacej nádoby. Kvalitný elektrický kontaktný gril by mal disponovať taktiež vymeniteľným grilovacím roštom alebo odkladacou plochou.


Dokonalé grilovanie vám ponúka Tefal Optigrill Elite XL. Tento elektrický gril s kombinovanou grilovacou plochou s nepriľnavým povrchom vyniká nielen reguláciou teploty, tepelnou poistkou, časovačom, odkvapávacou nádobou, či vymeniteľnými grilovacími roštami. V rámci pohodlného domáceho grilovania toho dokáže ešte viac.


Podle čeho se rozhodovat při výběru elektrického grilu.png

Výhody elektrického grilu od Tefalu: Jednoduché grilovanie s perfektným výsledkom


Aké sú hlavné výhody domáceho elektrického grilu Tefal Optigrill Elite XL oproti klasickému grilu na drevené uhlie? Chutné jedlo si na ňom pripravíte aj bez stúpajúceho dymu, ktorý by napríklad na balkóne mohol obťažovať susedov žijúcich v byte nad vami. Keďže je elektrický gril bezpečný, môžete na ňom grilovať aj doma. Absencia dymu sa však rozhodne neprejaví na výslednej chuti grilovaných jedál.


Tefal Optigrill Elite XL má však mnoho ďalších výhod. Vzhľadom k tomu, že má XL nepriľnavé dosky v rozmeroch 40 x 20 cm, pripravíte na ňom grilované dobroty až pre 8 ľudí. Preto by nemal chýbať na žiadnej grilovacej párty. Navyše, na tomto grile pripravíte steak, či inú grilovanú delikatesu každému vášmu hosťovi priamo na mieru.


Srdcom Optigrillu Elite XL je totiž šikovný intuitívny grilovací asistent, ktorý vás krok za krokom dovedie k dokonale ugrilovanému mäsu, ak už ho budete chcieť krvavé alebo stredne, či veľmi prepečené. Pri domácom elektrickom grile od Tefalu oceníte taktiež funkciu prudkého opekania, ktorého výsledkom budú kúsky mäsa s ogrilovanými pásikmi, ktoré bude chrumkavé navonok a mäkké vo vnútri. Optigrill Elite XL má 16 automatických programov, vďaka ktorým perfektne ugrilujete nielen mäso a ryby, ale aj burgery, zeleninu a klobásy. To všetko bez nutnosti konštantného sledovania, či je už jedlo hotové.


Srdcem Optigrillu Elite XL je totiž chytrý intuitivní grilovací asistent, který vás krok za krokem dovede k dokonale ugrilovanému masu, ať už jej budete chtít krvavé nebo středně či dobře propečené. U domácího elektrického grilu od Tefalu oceníte také funkci prudkého opékání, jehož výsledkem budou kousky masa s ogrilovanými proužky křupavé navenek a měkké uvnitř. Optigrill Elite XL má 16 automatických programů, díky nimž perfektně ugrilujete nejen maso a ryby, ale i burgery, zeleninu a klobásy. A to vše bez nutnosti konstantního hlídání, jestli už je pokrm hotový.

Digital-GC760D OptiGrill Elite XL Veggie Programm Grillido quer.png

Tip:
Neviete, čo na domácom elektrickom grile pripraviť tentokrát? Tefal Optigrill Elite XL disponuje priloženou knihou receptov, v ktorej nájdete množstvo inšpirácie. Nestačia vám priložené recepty? Inšpirujte sa veľkou zásobou receptov na Tefal blogu! ( Tefal blogu)

Domáci elektrický gril môžete s prehľadom použiť doma aj na balkóne


Nie každý z nás má tolerantných susedov alebo záhradu, kde by mohol na klasickom grile na drevené uhlie grilovať od rána do večera. Práve preto je tu elektrický gril, ktorého používanie je bezpečné a ktorý pri grilovaní nikoho neobťažuje dymom. Kde všade sa teda hodí elektrický gril použiť?


Domáci elektrický gril je možné s prehľadom používať na balkóne alebo terase. Niečo dobré si môžete na elektrickom grile pripraviť aj v uzatvorených miestnostiach, ako napríklad doma na kuchynskej linke, či jedálenskom stole a to aj bez odťahu digestoru.


Tipy, ako čistiť elektrický gril


Aby vám elektrický gril slúžil čo najdlhšie, mali by ste sa o neho taktiež dôkladne starať. Ako a čím teda čistiť domáci elektrický gril? Než sa dáte do čistenia, v prvom rade sa uistite, či je odpojený z elektrickej siete. Grilovacie rošty potom čistite ešte za tepla (po čiastočnom vychladnutí), aby ste z nich čo najjednoduchšie dostali mastnotu a prípadné zvyšky jedla.


Elektrický gril môžete čistiť hneď niekoľkými spôsobmi. V prípade Tefal Optigrill Elite XL je však pre vás čistenie elektrického grilu veľmi jednoduchou záležitosťou. Tento gril má totiž šikovný design s odkvapávacou miskou na šťavu a vymeniteľnými grilovacími roštami, ktoré teda môžete vybrať a jednoducho vložiť do umývačky riadu.


Nemá váš domáci gril vymeniteľné grilovacie rošty? Do vlažnej vody pridajte niekoľko kvapiek klasického octu. Do tejto zmesi namočte hubku na riad, ktorou starostlivo umyte grilovacie rošty. Na vyčistenie elektrického grilu skúste taktiež použiť špeciálny čistič na grily, ktorý je k dostaniu v kamenných, či internetových obchodoch s drogériou. Pomocou hubky tento čistič naneste na grilovacie rošty, nechajte niekoľko minút pôsobiť a potom očistite vodou.

Odporučené produkty


Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko