• Rady & Tipy
  • 8.3.2021

Ako vybrať správnu WOK panvicu?

1 (1x)
tefal_FB_1200x628_03_21_G6Wok_SK.png

Uvažujete nad tým, že by ste si zaobstarali novú WOK panvicu? Aby sa vám pri výbere novej pomôcky do kuchyne ľahšie rozhodovalo, prinášame vám niekoľko rád a tipov, ktorých sa môžete držať. Ako teda vybrať správnu WOK panvicu, aby bola kvalitná a slúžila vám na 100 percent?

Ako funguje WOK panvica? Spoznajte jej tajomstvo

Milujete ázijské jedlo? Nedáte dopustiť na kuracie kung pao, morčacie soté, bravčové mäso s chilli omáčkou alebo kuracie kúsky na kari s kokosovým mliekom? V tom prípade je pre vás WOK panvica nevyhnutnosťou. Na WOK panvici avšak môžete restovať, teda krátko a prudko opekať na malom množstve oleja nielen “čínu”, ale aj rôzne druhy jedál, na ktoré máte chuť.
 
Podľa čoho panvicu WOK spoznáte? Vzhľadom k jej kónickému tvaru ju rozhodne nemôžete prehliadnuť. Panvica WOK má v spodnej časti malý priemer a smerom hore sa postupne rozširuje, vďaka čomu funguje veľmi špecifickým spôsobom.
 
Keď WOK panvicu rozpálite na vysokú teplotu, dáte do nej niekoľko kvapiek oleja a pridáte nakrájanú zeleninu, mäso a prípadne suroviny na omáčku, začnú sa diať veci. Jednotlivé prísady stačí krátko opekať na kvapke oleja s využitím metódy stir-fry (teda miešaj a var) a v priebehu pár minút si na WOK panvici pripravíte vynikajúce jedlo.
 

Podľa čoho vyberať novú WOK panvicu: Podstatný je materiál vnútorného povrchu panvice

 
Pri výbere novej WOK panvice by pre vás mal byť najdôležitejší materiál, ktorý pokrýva vnútorný povrch panvice. Môžete si vybrať WOK liatinový, oceľový, nerezový, či nepriľnavý. Avšak najlepšou voľbou pre WOK panvicu je nepriľnavý povrch Titanium. Vyskúšajte WOK panvicu Unlimited Anti-Scratch od Tefalu, na ktorej sa vám pripravovaný pokrm nikdy nepripáli a navyše na nej svoju milovanú čínu pripravíte len na kvapke oleja.
WOK panvica Unlimited Anti-Scratch totiž disponuje exkluzívnym nepriľnavým povrchom Titanium Anti-Scratch, vďaka ktorému sa vám pri varení nikdy nestane žiadna katastrofa. Tento povrch je navyše extrémne odolný proti poškriabaniu. Na WOK panvici Unlimited Anti-Scratch tak môžete ázijské jedlá variť aj s pomocou kovového riadu. Túto panvicu od Tefalu navyše môžete umývať v umývačke riadu bez toho, aby došlo k poškodeniu jej vnútorného povrchu.

Snímek obrazovky 2021-02-25 v 12.09.42.png

Na veľkosti WOK panvice záleží

Aká je ideálna veľkosť WOK panvice? Ak hovoríme o rozmeroch WOK panvice, musíte sa pozerať na priemer jej hornej časti. K najobľúbenejším patria WOK panvice s priemerom 28 centimetrov, na ktorých - tak ako v prípade WOK panvice Unlimited Anti-Scratch - v priebehu chvíľky pripravíte pokrm pre celú rodinu.
Rozmer 28 cm je optimálna veľkosť, ktorá ponúka dostatok priestoru pre miešanie, ale zároveň sa vojde na sporák a neprekáža ostatným hrncom a panviciam.

Typ rukoväte a kontrolka teploty: Ďalšie dôležité vlastnosti WOK panvice

Pri WOK panvici veľmi záleží taktiež na rukoväti. Ak budete mať pri príprave jedla vo WOK panvici jej rukoväť stále v ruke, vyberte si typ panvice s dlhou rukoväťou, ktorá vám zaistí pohodlné ergonomické držanie. Vďaka správnej rukoväti sa vám bude jedlo na WOKu pripravovať ľahšie a taktiež sa nepopálite. S ohľadom na typ rukoväti ale WOK panvice nepatria do rúry. To ale neplatí pre WOK panvicu Unlimited Anti-Scratch. Táto panvica je vhodná pre použitie v rúre až do 175 stupňov Celsia a to vrátane sklenenej pokrievky.
 
V prípade WOK panvice Unlimited Anti-Scratch oceníte ďalšiu dôležitú vlastnosť. Táto panvica má vďaka technológii Thermo-Signal na svojom dne indikátor teploty. Keď kontrolka začne svietiť červene, znamená to, že WOK panvica je už perfektne rozohriata, vďaka čomu sa môžete pustiť do prípravy jedla. WOK panvica Unlimited Anti-Scratch rovnako disponuje funkciou Thermo-Fusion, ktorá zaručuje rovnomerné vedenie tepla v panvici a teda rovnomernú prípravu jedla.
 
 
Viete, že? Klasická WOK panvica nepotrebuje pokrievku, pretože jedla sa v nej pripravujú na princípe prudkého opekania. Pokiaľ by ste WOK panvicu zakryli pokrievkou, nastala by fáza dusenia, čo u ázijských jedál nie je potrebné. Ak budete pripravovať iné špeciality, ktoré sa bez dusenia nezaobídu, sklenená pokrievka na WOK panvicu je naopak viac než vhodná.
 

Zdroj ohrievania WOK panvice: Unlimited Anti-Scratch je kompatibilný so všetkými sporákmi

Pri výbere novej WOK panvice bežne myslíme na to, aký máme doma sporák. Jedine tak bude panvica správne fungovať. Na toto podstatné kritérium však môžete v prípade WOK panvice Unlimited Anti-Scratch úplne zabudnúť. Táto panvica je totiž kompatibilná s úplne všetkými druhmi sporákov. Môžete ju používať na plyn, elektriku, ale aj na sklokeramickú a indukčnú dosku.
 
Koľko vás bude WOK panvica Unlimited Anti-Scratch stáť? Jej cena určite nie je závratná, vďaka čomu si ju môže dovoliť každý. Stojí od 43,90 € a jej zaobstaranie vám zaistí jedinečný kulinársky zážitok.

Odporučené produkty


Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko