• Rady & Tipy
  • 14.6.2021

Ako vybrať rýchlovarnú kanvicu?

tefal_FB_1200x675_TefalSenseSK.png

Chcete si zaobstarať novú rýchlovarnú kanvicu? V tom prípade vám poradíme, podľa čoho sa pri jej výbere rozhodovať, aby vám slúžila dlho a splnila všetko, čo od nej budete očakávate. Na čo konkrétne by ste sa mali pri výbere rýchlovarnej kanvice zamerať?

Pred výberom rýchlovarnej kanvice si položte niekoľko otázok

Rýchlovarná kanvica je úžasným pomocníkom do kuchyne, ktorý predstavuje výraznú úsporu času. Za veľmi krátku dobu v nej uvaríte vodu na kávu, či na čaj. Rýchlovarná kanvica sa vám bude hodiť tiež pri klasickom varení a to nielen vtedy, keď potrebujete zaliať horúcou vodou cestoviny alebo instantnú polievku.
Zaujíma vás, ako vybrať rýchlovarnú kanvicu? V rozhodovaní vám pomôže, ak si najskôr položíte niekoľko otázok:
✓ Aké množstvo vody a ako často budem v rýchlovarnej kanvici variť?
Záleží mi, aby bol na rýchlovarnú kanvicu pekný pohľad a mala zaujímavý design?
Chcem, aby mala rýchlovarná kanvica určité špeciálne funkcie?
Je pre mňa dôležité, aby mala rýchlovarná kanvica bezpečné používanie?
Prajem si, aby mi rýchlovarná kanvica vydržala čo najdlhšie?

Čo je pri výbere rýchlovarnej kanvice najdôležitejšie? Jej objem

Ak hľadáte novú rýchlovarnú kanvicu, v prvej rade by vás mal zaujímať jej objem. Na tuzemskom trhu môžete vyberať medzi kanvicami, ktoré majú objem od 0,5 l do 3 litrov. Konkrétny objem rýchlovarnej kanvice by mal záležať na počte členov vašej domácnosti. Ak chcete ísť zlatou strednou cestou, zvoľte objem 1,5 l, ktorý má taktiež rýchlovarná kanvica Sense of Tefalu.

Materiál rýchlovarnej kanvice: Ďalšie nevyhnutné kritérium výberu

Prečo je pri výbere rýchlovarnej kanvice dôležité zohľadňovať aj to, z akého materiálu je vyrobená? Materiál neovplyvňuje len samotný vzhľad tohto kuchynského spotrebiča, ale taktiež jeho funkcie. Môžete si vyberať konkrétne z rýchlovarných kanvíc z plastu, skla, keramiky alebo nerezu.
Tip: Ak premýšľate nad tým, ako vybrať správnu rýchlovarnú kanvicu, tak sa okrem materiálu zamerajte taktiež na jej príkon. Čím vyšší má tento kuchynský pomocník príkon, tým rýchlejšie dokáže ohriať vodu.
 

Nezabudnite ani na svoju bezpečnosť

Pri používaní rýchlovarnej kanvice často dochádza k nepríjemným nehodám. Aby ste sa vyhli popáleniu o horúci spotrebič, pri výbere kanvice sa zamýšľajte aj nad svojou bezpečnosťou. Tú najvyššiu bezpečnosť celej vašej rodine zaistí rýchlovarná kanvice Tefal Sense. Jej výhodou je totiž dvojitá stena, ktorá pri ohreve vody zostáva chladná na dotyk. Tefal Sense tak zaisťuje bezpečné a bezstarostné používanie.

rychlovarna konvice Tefal Sense_.png

Klasická alebo šikovná kanvica so špeciálnymi funkciami? Výber je na vás

Čo od novej rýchlovarnej kanvice očakávate? Chcete, aby ste v nej len prevarili vodu alebo od nej očakávate ešte ďalšie špeciálne funkcie? V druhom prípade vám toho veľmi veľa ponúkne rýchlovarná kanvica Sense od Tefalu, ktorá vám ponúka celkom 5 možností nastavenia teploty a to od 40°C do 100°C. Táto šikovná kanvica zaistí, že si budete môcť vychutnávať obľúbený horúci nápoj pri ideálnej teplote.
Rýchlovarná kanvica Sense je tiež vybavená minimalistickým digitálnym displejom, ktorý zobrazuje aktuálnu teplotu ohrievanej vody. Kanvica je ďalej vybavená šikovnou funkciou udržiavania teploty po dobu 30 minút, vďaka ktorej na vás vaše nápoje vždy počkajú. Sense od Tefalu sa ďalej môže pochváliť automatickým otváraním veka pre jednoduché plnenie, automatickým vypnutím pre používanie bez starostí alebo základňou, ktorá je otočná o 360°.
 

Ako vyčistiť rýchlovarnú kanvicu

Aby vám rýchlovarná kanvica slúžila čo najdlhšie, mali by ste jej venovať dôkladnú starostlivosť. Akým spôsobom? Rýchlovarnú kanvicu pravidelne odvápňujte. Pokiaľ sa totiž na topnom telese tohto elektrospotrebiča usadí vodný kameň, teplo sa do ohrievanej vody prenesie len čiastočne. Vodný kameň navyše vedie k vzniku hrdze.
Z rýchlovarnej kanvice Sense od Tefalu teda pravidelne odstraňujte vodný kameň a to aspoň raz mesačne. Ak máte doma tvrdú vodu, rýchlovarnú kanvicu odvápňujte častejšie. Ako teda odvápniť rýchlovarnú kanvicu? Pomocou tekutého odvápňovača, ktorý bežne zakúpite v kamenných aj internetových obchodoch. Pri jeho použití postupujte presne podľa návodu na obale.
Odstrániť vodný kameň z rýchlovarnej kanvice môžete taktiež pomocou kyseliny citrónovej. Ako na to? Rýchlovarnú kanvicu naplňte do polovice vodou, do ktorej pridajte 30 až 50 gramov kyseliny citrónovej. Zmes dajte v kanvici prejsť varom a potom ju nechajte odstáť. Po 10 minútach roztok aj s vodným kameňom vylejte a následne vo varnej kanvici na dvakrát prevarte obyčajnú vodu. Vo výsledku dosiahnete to, že varná kanvica bude dokonale čistá a bez vodného kameňa.
A akým spôsobom by ste mali vyčistiť vonkajšiu časť kanvice? Jednoducho ju utrite čistou vlhkou handričkou, na ktorú ste pridali niekoľko kvapiek octu. Na telo kanvice nikdy nepoužívajte abrazívne výrobky alebo práškové prípravky, ktoré by ju mohli škaredo poškriabať.
 
Viete, že? Rýchlovarná kanvica Tefal Sense obsahuje vyberateľný filter na vodný kameň, ktorý uľahčuje čistenie kanvice a zároveň prispieva k tomu, aby bola prevarená voda čistejšia. Tento filter z kanvice jednoducho vyberte, očistite pomocou kefky a potom ponorte do slabého roztoku kyseliny citrónovej, či octu.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko