• Rady & Tipy
  • 28.2.2022

Ako vybrať riad s nepriľnavým povrchom

02_22_FB_G6Blog1200x675SK.png

Obzeráte sa po novom riade s nepriľnavým povrchom? Pripravili sme pre vás niekoľko praktických rád a tipov, ako ho vybrať. Tiež vám prezradíme, ako sa o riad s nepriľnavým povrchom starať, aby vám dlho vydržal.

Čo je priľnavý a nepriľnavý povrch 

Rozdiel medzi priľnavým a nepriľnavým povrchom u kuchynského riadu zistíte už pri prvom varení. V prípade takého nerezového riadu, ktorý patrí k priľnavým povrchom, je nutné pri príprave jedál používať olej alebo iný tuk, aby sa konkrétny pokrm nepripálil.

Čo naopak znamená nepriľnavý povrch? U neho si pri varení vystačíte s minimálnym alebo žiadnym množstvom tuku. Veľkou výhodou panvíc a hrncov s nepriľnavým povrchom je teda možnosť zdravého varenia. Bez tuku na nich pripravíte akékoľvek pokrmy, a to aj palacinky, miešané vajíčka či filety z jemného rybieho mäsa bez toho, aby sa k riadu čokoľvek prilepilo.

Pre koho sa hodí riad s nepriľnavým povrchom

Hrnce a panvice s nepriľnavým povrchom sú vhodné pre všetkých, ktorí chcú žiť zdravo. Keďže na nepriľnavom riade uvaríte skvelé jedlo na minime tuku, hrnce a panvice s nepriľnavým povrchom prídu vhod ako zástancom zdravého životného štýlu, tak aj luďom, ktorý sa potýkajú s nadváhou a chudnú.

Riad s nepriľnavým povrchom uvítajú tiež osoby s vysokým cholesterolom, ktoré musia - vzhľadom na svoje zdravotné problémy - v skladbe svojho jedálničku výrazne znížiť podiel nezdravých tukov.

Druhy nepriľnavých povrchov: Ktorý je najlepší?

Variť môžete hneď na niekoľkých druhoch nepriľnavých povrchov. Nepriľnavé panvice a hrnce majú najčastejšie svoj povrch potiahnutý polytetrafluóretylénom (PTFE), ktorý je známy pod označením teflón. Aj keď ide o nepriľnavý povrch s radom výhod, je pomerne náchylný na poškriabanie.

Pri varení uvítate tiež povrch Titanium Anti-Scratch, ktorý v sebe kombinuje praktickosť nepriľnavého povrchu a mimoriadnu odolnosť proti poškriabaniu, ktorá ustojí aj kovové náčinie. Nepriľnavý povrch Titanium Anti-Scratch s úpravou proti poškriabaniu je tiež úplne bezpečný po zdravotnej stránke. Obsahuje 0 % kyseliny perfluorooktánovej (PFOA), 0 % olova, 0 % kdamia, ktoré nie sú do tohto nepriľnavého povrchu akokoľvek zámerne pridané. Zaujíma vás, aký nepriľnavý povrch je ten najlepší? S ohľadom na kvalitu a zdravie je Titanium Anti-Scratch správna voľba.

Produkty s nepriľnavým povrchom 

Aké produkty s nepriľnavým povrchom sa konkrétne vyrábajú? Zamilujete si napriklad hrnce a panvice Tefal Unlimited s nepriľnavým povrchom Titanium Anti-Scratch. Tento nepriľnavý a odolný riad je navrhnutý tak, aby ustál každú kulinársku výzvu a nikdy vás svojím výkonom nesklamal.

Riad Tefal Unlimited sa pýši nepriľnavým povrchom Titanium Anti-Scratch odolným vočí poškriabaniu. Pre lepší výsledok varenia môžete hrnce a panvice Unlimited od Tefalu doplniť aj o sklenené pokrievky. Zaujíma vás, či môže tento nepriľnavý povrch na indukciu? Áno, nepriľnavý riad Tefal Unlimited je kompatibilný so všetkými druhmi sporákov. Môžete s ním teda variť ako na plyne, sklokeramickej doske a elektrickom sporáku, tak na indukcii.

Tipy, ako vyčistiť nepriľnavý povrch

Ako sa o riad s nepriľnavým povrchom starať, aby vám dlho vydržal a slúžil k vašej spokojnosti? Všetko, čo k tomu potrebujete je teplá jarová voda a jemná nylonová hubka na riad bez zdrsnenej časti.

Takúto panvicu s nepriľnavým povrchom teda najlepšie vyčistíte šetrným ručným umývaním. Vyhnite sa však drôtenkám a abrazívnym práškovým čistiacim prípravkom, ktoré by mohli naopak povrch riadu s nepriľnavým povrchom nepríjemne poškriabať.

S nepriľnavým riadom do umývačky: Áno, alebo nie?

Najlepší spôsobom, ako vyčistiť nepriľnavý povrch, je ručné umývanie nylonovou hubkou v teplej jarovej vode. Aj keď máte od výrobcu pri riade s nepriľnavým povrchom priložený pokyn, že je možné použiť umývačku riadu, najväčšou istotou, ako zaistiť jeho dlhú životnosť, je stále ručné umývanie.

Príliš horúca voda v umývačke a použitý čistiaci prostriedok môžu totiž spôsobiť, že sa váš riad s nepriľnavým povrchom opotrebuje omnoho rýchlejšie, ako keby ste ho po každom použití umyli ručne.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko