• Rady & Tipy
  • 29.9.2021

Ako vybrať parný generátor?

tefal_FB_1200x675_ProExpressVisionSK.png

Zaujíma vás, ako vybrať žehličku s parným generátorom? Prichystali sme pre vás cenné rady, tipy a zoznam parametrom, na ktoré sa sústrediť, ak zvažujete kúpu parného generátoru.

Parný generátor na žehlenie a naparovacia žehlička: Ako sa líšia?

Predtým, než vám prezradíme, ako vybrať parný generátor, nie je od veci poznať rozdiel medzi parným generátorom a naparovacou žehličkou. Naparovaciu žehličku využijete pre klasické domáce žehlenie na žehliacej doske, teda v horizontálnej polohe. Toto zariadenie je ideálne pre kratšie žehlenie v prípade, že máte len minimum bielizne. Ak by ste však naparovacou žehličkou chceli prežehliť niekoľko košov bielizne, naozaj sa nadriete.


Žehlenie s parným generátorom je ideálne, ak máte veľkú rodinu a tým pádom aj veľa oblečenia, o ktoré je treba sa náležite starať. Parný generátor totiž predstavuje najvýkonnejší a najrýchlejší spôsob žehlenia. V porovnaní s naparovacou žehličkou má niekoľkonásobne vyšší parný výkon. S parným generátorom tak bude žehlenie bielizne omnoho rýchlejšie. Nielen, že vám ušetrí veľa času, poradí si aj s pokrčením a záhybmi a vaše oblečenie bude krásne nadýchané. Žehlenie s parným generátorom je pritom možné ako v horizontálne, tak vo vertikálnej polohe.

Pri výbere parného generátoru zvážte niekoľko parametrov 

Ak premýšľate nad kúpou parného generátoru, skúste brať do úvahy niekoľko zásadných parametrov. Mali by ste sa sústrediť na spôsob ohrevu vody v tomto prístroji, ďalej na veľkosť žehliacej plochy a nemali by ste tiež prehliadnuť parný výkon, parný ráz ani tlak pary. Malo by vás tiež zaujímať, ako veľkou nádobou parný generátor disponuje a ako dlhý je jeho prívodný kábel, aby sa vám s parným generátorom čo najpohodlnejšie žehlilo.

Medium-LIFESTYLE PICTURES_PRO EXPRESS VISION.jpg

Špičkou medzi parnými generátormi je Pro Express Vision od Tefalu, ktorý vám pri žehlení zaistí dokonalé výsledky. Tento najlepší parný generátor na žehlenie má nepretržitý parný výkon až 180 g/minutu, parný ráz 750 g/minutu aj pre tie najodolnejšie záhyby a tlak až 9 barov. V jeho prípade si navyše môžete nastavenie pary a teploty sami zvoliť, Tefal Pro Express Vision totiž disponuje celkom piatimi programami. Jeho prostredníctvom môžete rýchlo a efektívne žehliť a naparovať horizontálne aj vertikálne.

Ako vybrať žehličku s parným generátorom? Všímajte si ďalšie prídavné funkcie

Ak riešiťe, ako vybrať parný generátor, podstatné by pre vás mali byť aj niektoré prídavné funkcie tohto prístroja. Parný generátor Pro Express Vision od Tefalu vás poteší napríklad pohodlnou rukoväťou, tichým režimom, funkciou automatického vypnutia, systémom uzamykania pre prenášanie, automatickým nastavením množstva pary alebo anti drip systémom proti odkvapkávaniu, vďaka ktorému nebude voda pri žehlení a naparovaní kvapkať na vaše oblečenie.

Parný generátor s vertikálnym naparovaním: Ako funguje?

Parný generátor Pro Express Vision je skvelý nielen na horizontálne, ale aj na vertikálne žehlenie a naparovanie. Zaujíma vás, čo je to vôbec vertikálne žehlenie a ako ho môžete využiť? Prostredníctvom vertikálneho žehlenia či naparovania vyžehlíte svoje oblečenie vo zvislej polohe. Prúd pary pod vysokým tlakom vychádzajúci z parného generátoru perfektne a behom chvíle vyžehlí košele, blúzky, šaty aj obleky, ktoré máte zavesené na ramienku.

Medium-TE-GV9820-Pro express vision14475.jpg

K vertikálneho žehlenie jednoducho nepotrebujete žehliacu dosku. Táto funkcia parného generátoru vám príde vhod aj vtedy, ak sa ponáhľate a potrebujete čo najrýchlejšie prežehliť pokrčené oblečenie. Vertikálne žehlenie zaručí, že behom niekoľkých sekúnd budete mať vyžehlené oblečenie ako od profesionála.

Čistenie parného generátoru prebieha jednoducho 

Aby vám žehlenie s parným generátorom stále zaručovali perfektný výsledok, je dôležité sa o tento prístroj tiež správne starať. Ako prebieha čistenie parného generátoru Tefal Pro Express Vision? Veľmi jednoducho. Tento prístroj obsahuje vynímateľný zberač vodného kameňa, ktorý zhromaždí až desaťkrát viac častíc vodného kameňa a zaistí tak jednoduchú údržbu a dlhotrvajúci výkon. Na to, že je treba vyňať a vyčistiť zberač vodného kameňa vás vždy upozorní kontrolka parného generátoru.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko