• Rady & Tipy
  • 26.1.2021

Ako vybrať mixér pre maximálne využitie

tefal_FB_01_21_1200x628_InfinyMix+SK.png

Chceli by ste si do domácnosti zaobstarať nový mixér? Vybrať tento praktický elektrospotrebič nie je len tak. Máme pre vás niekoľko tipov, aký mixér sa vám oplatí vybrať, aby ste ho využili skutočne na maximum.

Zaujíma vás, ako vybrať najlepší mixér? Ideálne s ohľadom na to, čo všetko dokáže. Použitie mixéru je totiž veľmi široké: od mixovania jedál, miešania cesta a sekania orechov, cez prípravu zeleninových, či ovocných smoothie, až po hladké mixovanie krémových polievok alebo teplej a studenej omáčky. Práve preto by ste si malo dopredu ujasniť, čo všetko od nového mixéru chcete.

Na prípravu smoothie využijete smoothie mixér, tyčový mixér je zase skvelý na mixovanie, šľahanie a sekanie. Ak si chcete vybrať mixér, ktorý je multifunkčný, správnou voľbou je stolný mixér Infinymix+  od Tefalu, ktorý ponúka nekonečne veľa možností. Ako môžete tento mixér používať?

01 Tefal mixer infinymix - smoothie.jpg

Fotografia od  Katka Šišková
@navidlickublog


Bude sa vám hodiť k príprave zdravého smoothie, mliečnych koktejlov, aj zmrzliny. V stolnom mixéri Infinymix+ pripravíte aj koktejlové nápoje, cesto na najrôznejšie dezerty alebo hummus. Tento mixér ďalej dokáže rozsekať a rovnako mixovať do maximálnej hladkosti, čo využijete aj pri mixovaní jedál, ako sú krémové polievky alebo teplé, či studené omáčky.

Akým spôsobom mixér po použití vyčistiť? V prípade Infinymix+ je to veľmi jednoduché. Vyberateľnú nádobu mixéru stačí po použití jednoducho umyť v teplej jarovej vode alebo vložiť do umývačky riadu.

Digital-INFINY-MIX-ON THE GO_TEFAL-GRIS.png

Ako pripraviť smoothie? Vďaka správnemu mixéru je to hračka


Smoothie je krémový nápoj pripravený rozmixovaním čerstvého, prípadne zmrazeného ovocia a zeleniny, ktorý je doplnený dielom čistej vody z kohútiku, či kokosovej vody. Na rozdiel od ovocných a zeleninových štiav, ktoré sa robia v odšťavovači má smoothie jednu veľkú výhodu - zostane v ňom vláknina z ovocia a zeleniny. Ako sa smoothie pripravuje? V prvom rade potrebujete správny mixér na smoothie. Okrem smoothie makeru vám výborne poslúži stolný mixér  Infinymix+, v ktorom v priebehu chvíľky pripravíte naozaj vynikajúci smoothie hneď  z niekoľkých prísad.
K príprave smoothie je vhodné akékoľvek ovocie, na ktoré máte chuť. Ide napríklad o jahody, maliny, čučoriedky, banány, kiwi, jablká, marhule, broskyne, avokádo alebo citrusy. Zo zeleniny do smoothie najčastejšie patrí špenát, cvikla, šalátová uhorka, mrkva, petržlenová vňať, rímsky šalát alebo chilli papričky. Akým spôsobom tieto suroviny kombinovať?

02 Tefal mixer infinymix - smoothie.jpg
Fotografia od  Katka Šišková @navidlickublog


V stolnom mixéri na smoothie Infinymix+, ktorý dokáže až 35 tisíc otáčok za minútu, si behom chvíľky môžete pripraviť čisto ovocné aj čisto zeleninové smoothie. Ovocie a zelenina sa však dokonale doplňujú, preto ich pri príprave smoothie skúste kombinovať. Stačí ich vložiť do stolného mixéru Infinymix+, priliať diel vody a stlačiť tlačidlo k príprave smoothie. Vyskúšajte napríklad smoothie, kde dáte 1 mrkvu, 1 jablko, polovičku cvikly, niekoľko listov špenátu a 1 hrnček vody. Chuť je úžasná!

Ako dlho vám takto pripravené smoothie vydrží? Pite ho najlepšie čerstvé. Po dobu 24 hodín ho však môžete uskladniť v chladničke. Dlhšie však neodporúčame, pretože po tejto dobe v smoothie dochádza k chuťovým zmenám a k oddeľovaniu jednotlivých zložiek.

Digital-INFINY-MIX-RECETTE-SMOOTHIE-TEFAL-GRIS.png
Tip: Pokiaľ držíte diétu, môže vám smoothie prísť vhod ako náhrada jedného denného chodu. Nielen, že výborne chutí, ale nakopne vás pri chudnutí.

Urobte si doma výborný shake. Infinymix+ to dokáže


Dali by ste si čokoládový, či ovocný milkshake? Spraviť milkshake v stolnom mixéri Infinymix+ rozhodne nie je nič zložité. Stačí vám hneď niekoľko čerstvých ingrediencií. Napríklad na prípravu jahodového milkshaku potrebujete balíček čerstvých jahôd, 50 mililitrov smotany, 250 mililitrov plnotučného mlieka a 10 mililitrov javorového sirupu. Všetky suroviny vymixujte na najvyšší stupeň v stolnom mixéri Infinymix+ a máte hotovo.
Chceli by ste si naopak pripraviť výživný proteínový shake? Vo vyššie uvedenom recepte stačí nahradiť smotanu 200 gramami mäkkého tvarohu. Podľa chuti si môžete pohrať tiež s ovocím. Jahody skúste nahradiť napríklad banánom a čučoriedkami.
 
Snažíte sa schudúť? V tom prípade si pripravte nízkokalorický shake, na ktorom si pochutíte pri znižovaní váhy. Bude sa vám hodiť napríklad shake pripravený z kombinácie jahôd, či čučoriedok a kokosového mlieka. Do tohto shaku však už nepridávajte žiadne ďalšie cukry, ani bielkoviny.

Digital-INFINY-MIX-RECETTE_MILKSHAKE_TEFAL-GRIS.png
Hummus je zdravý a výborne chutí. Ako ho pripraviť?


Hummus je studený pokrm kašovitej konzistencie, ktorý sa pripraví zmiešaním rozmixovaného vareného cíceru, sezamovej pasty tahini, olivového oleja, citrónovej šťavy, cesnaku a štipky soli a čierneho korenia. Hummus však môže mať aj niekoľko chuťových obmien. Dochutiť ho môžete cesnakom, drvenou rímskou rascou, červenou paprikou, sušenými paradajkami, špenátom alebo avokádom.

K čomu sa hummus hodí? Vynikajúci je k celozrnnému chlebíku, či k na masle opečeným toastom. Túto studenú cícerovú pomazánku, ktorá je bohatá na rastlinné bielkoviny a ktorá vás ohúri svojou chuťou, môžete jesť tiež spolu s čerstvou zeleninou.
Zaujíma vás, ako krok za krokom spraviť hummus? Pripravte si 200 gramov vareného cíceru, 100 gramov sezamovej pasty tahini, citrónovú šťavu z jedného celého citrónu, 3 polievkové lyžice olivového oleja a 3 strúčiky cesnaku. Na dochutenie hummusu budete potrebovať soľ, mleté čierne korenie a mletú rímsku rascu.

Všetky uvedené ingrediencie vložte do stolného mixéru Infinymix+ a umixujte ich do veľmi hladkej hmoty. Hummus by mal mať konzistenciu šľahaného tvarohu, preto do nej podľa potreby môžete po kvapkách pridávať viac olivového oleja. Pripravený hummus vložte do chladničky. Vydrží vám v nej čerstvý približne 5 dní.
Hummus v mixeru INfinymix Tefal.jpg

Odporučené produkty



Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko