• Rady & Tipy
  • 4.10.2021

Ako vybrať kuchynský robot?

tefal_FB_1200x675_MasterchefGrandeSK.png

Zvažujete kúpu kuchynského robota? V tom prípade vám príde vhod nasledujúci ucelený zoznam tipov a rád, čo zvážiť pred nákupom, aby ste využili maximum jeho potenciálu. Ako teda vybrať kuchynského robota, aby ste s ním boli stopercentne spokojní?

Kuchynský robot je multifunkčný pomocník: Čo všetko dokáže? 

Hľadáte kvalitný kuchynský robot? Tento multifunkčný pomocník vám nadmieru uľahčí prípravu sladkých aj slaných jedál, pretože predstavuje kombináciou niekoľkých kuchynských prístrojov v jednom. Pomocou kuchynského robota tak môžete, miešať, šĺahať, miesiť cesto, drviť ľad, mixovať pokrmy, pripravovať koktejly, mlieť mäso, ale tiež krájať, strúhať, sekať či strúhať. 

Pre koho je kuchynský robot vhodný? Pre všetkých, ktorý si chcú uľahčiť prácu v kuchyni a ktorý často varia nielen pre seba, ale tiež pre svojho partnera, rodinu a priateľov. Aby ste boli s týmto pomocníkom nadmieru spokojný, prezradíme vám, podľa čoho kuchynský robot vybrať. 

tefal_ Masterchef Grande 1.jpg
Na druhu kuchynského robotu záleží


Keď sa pustíte do výberu elektrického kuchynského robota, v zásade sa môžete rozhodovať medzi dvoma druhmi. Zvoliť v prvom rade môžete kuchynský robot bez ramena čiže food processor. Tento pomocník sa skladá z pracovnej nádoby, ktorá je osadená pohyblivou osou, na ktorú môžete pridávať najrôznejšie nadstavce. Food processor je vhodny hlavne na šľahanie, mixovanie, prípravu smoothie, drvenie ľadu alebo sekanie. 

Ak si chcete zaobstarať ešte všetrannejšieho pomocníka, vsaďte na kuchynský robot s planetárnym miešaním teda výklopným ramenom. Ako dokazuje Masterchef Grance od Tefalu, tento typ kuchynského robota z nerezového materiálu disponuje veľkým množstvom príslušenstva vrátane nádob, misiek, mlynčeka, strúhadiel, šľahačov či miesičov, a ta za vás v kuchyni zvládne urobiť veľa práce. 

tefal_ Masterchef Grande 2.jpg

Výkon kuchynského robota: Parameter ovplyvňujúci rýchlosť aj kvalitu spracovania potravín

Aké parametre by ste mali vziať do úvahy, ak do svojej domácnosti vyberáte nový elektrický kuchynský robot? V prvom rade záleží na výkone kuchynského robota. Na trhu sú k dispozícií roboty s výkonom 500 W alebo vyšším. Všeobecne platí, že čím vyšší bude mať kuchynský robot výkon, tým bude rýchlejší a tiež bude dosahovať lepších výsledkov. Kuchynský robot Masterchef Grande od Tefalu má mimo iného výkon 1500 W, a tak vďaka nemu môžete posunúť svoje hranicu prípravy jedál na nový level. Rýchlosť a kvalita spracovania surovín je totiž v jeho prípade na prvom mieste. 

Ďalšie parametre, podľa ktorých vybrať kvalitný kuchynský robot

Podľa akých parametrov ďalej vybrať kuchynský robot? Zaujímať by vás mal jeho materiál a spracovanie, spôsob ovládania, systém miešania, objem misy a tiež prítomnosť bezpečnostných prvkov.  

Skvelú službu vám v tomto ohľade pri príprave slaných aj sladkých jedál urobí Tefal Masterchef Grande. Ide o kuchynský robot z nerezového materiálu, ktorého vnútorný materiál je celokovový a teda najvyššej kvality. Tento kvalitný kuchynský robot so stredovým spôsobom miešania rozšíri vaše kulinárske obzory. A to aj vďaka veľkej mise s objemom 6,7 litra, v ktorej na jeden záťaž pripravíte až 2,6 kilogramu liateho cesta alebo 2,2 kilogramu chlebového cesta. Masterchef Grande je tak  celkom jedinečným kuchynským robotom na miešanie cesta, zvlášť ak ho potrebujete pripraviť naozaj veľké množstvo. 


Kvalitný kuchynský robot Masterchef Grande má navyše okrem misky ďalšie bohate kompatibilné doplnkové príslušenstvo, ktoré je možné zapojiť celkom do štyroch napájacích výstupov. Vďaka tomu môžete tento robot používať skutočne multifunkčne a pripraviť tak úžasné pokrmy pre celu vašu rodinu.

tefal_ Masterchef Grande 3.jpg

Ako sa starať o kuchynský robot 


Ak si zaobstaráte naozaj kvalitný kuchynský robot, nepotrebuje žiadnu špecifickú údržbu. V prípade kuchynského robota Masterchef Grande stačí vložiť použité nádoby, misky či kovové príslušenstvo do umývačku riadu, môžete ich tiež umyť v ruke teplou jarovou vodou. Čo sa týka samostatného tela kuchynského robota, stačí, keď ho po použítí utriete vlkhým bavlnenou handričkou. To je všetko, čo od vás kuchynský robot vyžaduje. 


Odporučené produkty


Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko