• Rady & Tipy
  • 24.5.2021

Ako vybrať kuchynský nôž

tefal_FB_1200x628_IceForceSK.png

Máte v šuplíku nože pochybnej kvality a ostrosti s polámanými špičkami? Hľadáte vhodné nože do svojej kuchyne? Prinášame vám niekoľko tipov a rád, ako sa v jednotlivých druhoch kuchynských nožov vyznať. Taktiež vám poradíme, ako vybrať ten správny a hlavne kvalitný nôž tak, aby ste boli stopercentne spokojní.

Podľa čoho vybrať vhodné nože do kuchyne: Zamerajte sa na ich použitie

Milujete varenie? Ak ste v kuchyni ako doma, určite viete, že vám nebude stačiť len jeden nôž. Aby ste pri príprave rôznorodých jedál odviedli skutočne perfektnú prácu, potrebujete mať k dispozícii nožov omnoho viac.
Ako teda vybrať kuchynský nôž? S dôrazom na účel jeho použitia. Okrem univerzálneho kuchynského noža si teda podľa potreby zaobstarajte ďalšie kuchynské nože, ktoré majú špeciálnu funkciu. Títo šikovníci vám pomôžu napríklad s krájaním, rozsekávaním, lúpaním, vykosťovaním mäsa, filetovaním alebo porciovaním. 

Jak vybrat kuchyňský nůž - Tefal Ice Force.png

Ako spoznáte kvalitný nôž? Záleží na materiále

Kvalitný kuchynský nôž vám výrazne uľahčí prácu pri krájaní, rozsekávaní alebo porciovaní. Čepeľ najkvalitnejších nožov je vyrobená z nerezovej ocele, ktorá vyniká pružnosťou a dokonalým ostrím. Veľmi dôležitá je taktiež rukoväť kuchynského noža, ktorá by vám mala perfektne padnúť do ruky. Jedine tak sa vám bude s kuchynským nožom dobre pracovať.
 
Tieto kritéria spĺňajú kvalitné kuchynské nože Ice Force od Tefalu, ktoré kombinujú modernú technológiu s prvotriednym dizajnom. Okrem čepele z nerezovej ocele sa môžu pochváliť ergonomickou rukoväťou z plastu ABS, ktorá nekĺže, ani keď máte mokré alebo mastné ruky. Vďaka materiálu sú navyše jednotlivé druhy nožov Ice Force vhodné do umývačky riadu.
 
Kvalitné nože Ice Force od Tefalu sú jednoducho odolné a pevné, majú dlhú životnosť a disponujú čepeľou ostrou ako britva, ktorá sa len tak neotupí. Týchto jedinečných pomocníkov využijete nielen u seba doma v kuchyni, ale vďaka svojej funkčnosti sú vhodné aj pre profesionálov.

Jak vybrat kuchyňský nůž - Tefal Ice Force 2.jpg

Druhy kuchynských nožov: Od univerzálneho noža cez nôž Santoku až po sekáčik

Chcete, aby bol váš výsledok čo najpresnejší a vybraný kuchynský úkon ste zvládli bez akejkoľvek námahy na výbornú? V tom prípade vám nestačí iba univerzálny kuchynský nôž Ice Force, ale používajte aj ďalšie kuchynské nože so špeciálnou funkciou. Čo je pre tieto druhy kuchynských nožov typické a ako sa s nimi pracuje?
 
✔️ Univerzálny kuchynský nôž využijete každý deň. Pomôže vám s krájaním potravín s tvrdou šupkou a mäkkým vnútrom. Je vhodný na krájanie pečiva, či údenín alebo na sekanie byliniek. Ide taktiež o vhodný nôž na ovocie a zeleninu, ktorý využijete k ich čisteniu, lúpaniu a krájaniu.
 
✔️ Nôž na pečivo disponuje dlhou čepeľou s veľkými zubami. Je vhodný ku krájaniu chleba, či bieleho pečiva. Cukrári ho využívajú taktiež pri krájaní torty alebo natieraní krému.
 
✔️ Nôž Santoku, ktorý má podobné využitie ako kuchársky nôž, sa bude hodiť amatérskym kuchárom aj profesionálom. Využijete ho na bežné kuchárske úkony, teda na krájanie, rozsekávanie alebo drvenie rôznych druhov potravín - od ovocia a zeleniny, až po mäso a ryby.
 
✔️ Steakový nôž má ostrú špičku a ostrie s malými zúbkami. Perfektne s ním nakrájate steaky alebo grilované, či restované mäso. Je vhodný k porciovaniu aj ku krájaniu na plátky.
 
✔️ FIletovací nôž sa vám bude hodiť vtedy, ak máte radi sladkovodné alebo morské ryby. Disponuje dlhou, štíhlou a primerane pružnou čepeľou, vďaka čomu je filetovanie rýb hračka.

Jak vybrat kuchyňský nůž - Tefal Ice Force 3.jpg

Ako naostriť kuchynský nôž Ice Force

Kuchynské nože Ice Force od Tefalu majú jedinečné ostrie, ktoré sa len tak neopotrebuje. Pri pravidelnom používaní sa snažte udržať ich dokonale ostrie pomocou osly. Keď budete mať pocit, že potrebujú nabrúsiť, na opotrebované ostrie použite brúsku alebo brúsny kameň.
Aby vám nože Ice Force dokonale slúžili čo najdlhšie, skúste sa o nič čo najvhodnejšie starať. Skladujte ich na bezpečnom mieste tak, aby ste ich ostrie nepoškodili a aby ste ich chránili pred nárazmi, či trením s tvrdým materiálom. Nože Ice Force od Tefalu je najlepšie skladovať v úložných boxoch na kuchynské nože. Môžete ich taktiež uložiť do zásuvných blokov alebo skladovať na magnetických lištách.


Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko