• Rady & Tipy
  • 20.11.2020

Ako sa starať o rúško? Parný generátor bude pre vás nenahraditeľným pomocníkom

tefal_1200x628_SK.png

Nosenie rúška sa stalo každodennou súčasťou nášho života. Je potrebné ho nosiť tamer neustále, keď sme mimo domu, avšak okrem správneho nasadenia a nosenia, by sme mali vedieť, ako sa oňho aj správne starať. Niektorí dávajú prednosť jednorazovým rúškam a niektorí nedajú dopustiť na bavlnené rúška vyrobené doma. Ako teda s použitými rúškami naložiť, ak splnili svoj účel? Ideálne pravidelne naparovať s parným generátorom.

Jednorazové rúška vyhoďte

Ak patríte medzi tých, ktorým je príjemnejšie nosiť jednorazové rúška, pamätajte si, že toto rúško by ste mali pravidelne v priebehu dňa meniť - keď hovoríte a dýchate, tak jednorazové rúška vlhnú. V tom okamihu prestávajú správne filtrovať a tým strácajú svoju funkciu. Ďalšou nevýhodou týchto rúšok je to, že ich po použití musíte vyhodiť, nedajú sa teda znovu použiť a musíte si vziať rúško nové.

Tefal parni generator na rusko SK.png
Bavlnené rúška sa musia sterilizovať a naparovať ideálne parným generátorom

Naopak, bavlnene rúška môžete používať opakovane, je však dôležité dodržiavať niekoľko zásadných pravidiel. Doma vyrobené bavlnené rúška by mali byť zo stopercentnej bavlny, ktorá je hustejšie tkaná. Akonáhle budete cítiť, že je vnútorná časť rúška vlhká, opatrne ho pomocou gumičiek (šnúrok) dajte z tváre dole, vložte do vrecúška a s čistými rukami nasaďte nové rúško.

Po príchode domov použité rúška vyvarte v hrnci s vriacou vodou a pracím práškom. Vo vriacej vode nechajte rúška vrieť aspoň 5 minút. Následne vyvarené rúška nechajte vyschnúť. Akonáhle sú rúška suché, je potrebné ich prežehliť a napariť. Skvelou voľbou v tomto prípade bude  vysokotlakový parný generátor Pro Express Ultimate, ktorý vám zaručí výrazne rýchlejšie žehlenie a maximálnu účinnosť vďaka kombinácii novej technológie vysokotlakového bojleru a kontinuálnej pary. Určite tiež oceníte systém dvojitej ochrany proti vodnému kameňu, ktorý vám ušetrí mnoho starostí.

Medium-GV9581_SisterMag_LinenCare_2018 (1).jpg
TIP: Ak nechcete rúška vyvarovať, môžete ich vyprať v práčke na 90 °C.

Alebo môžete využiť parný generátor Express Easy. Ako už znie aj z jeho názvu, výhodou tohto generátoru je rýchlosť, ktorá je o 30 % vyššia než u klasickej parnej žehličky. Vďaka silnému výkonu pary. Parný generátor Express Easy svojmu majiteľovi taktiež ponúka žehliacu plochu Express Glide pre vynikajúcu kĺzavosť po akejkoľvek látke a vertikálne naparovanie bez potreby žehliacej dosky, ako u ručných naparovačov.

Prečo používať práve parné generátory? S ich ľahkou konštrukciou bude pre vás starostlivosť o rúška hračka a stanú sa vašim nenahraditeľným pomocníkom. Môžete sa spoľahnúť na ich rýchle zahrievanie, ktoré trvá len 2 minúty. Takže už žiadne neskoré príchody do práce. Dokonca ani nemusíte celý deň premýšľať nad tým, či ste doma nezabudli žehličku - parný generátor vypnúť. Funkcia automatického vypnutia sa bude hodiť.

proexpressultimate_1200x1200_sk.png
Ak navyše hľadáte spoľahlivého pomocníka, vďaka ktorému budú vaše rúška bezpečné pre ďalšie nosenie, intenzívna para parných generátorov dokáže zlikvidovať až 99,9 % zárodkov a baktérií. Po použití parných generátorov tak budú vaše rúška dokonale pripravené k ďalšiemu noseniu v priebehu chvíľky a bez zbytočnej námahy.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko