• Rady & Tipy
  • 11.10.2022

Ako sa šetrne a ekologicky starať o odevy

Ako sa šetrne a ekologicky starať o odevy - Pura Tex Tefal naparovac.png

Prinášame vám užitočné tipy, ako sa šetrne a ekologicky starať o vaše odevy, aby vydržali čo najdlhšie. S využitím nášho odporúčaného postupu navyše nezaťažíte ani životné prostredie. Ako by teda mala šetrná a ekologická starostlivosť o odevy vyzerať?

Tipy na starostlivosť o odevy bez chemických prípravkov

Naše oblečenie si zaslúži náležitú starostlivosť, aby vyzeralo skvele a bolo zároveň zdravotne nezávadné. Správnou starostlivosťou mu zaistíte aj dlhšiu životnosť. Týka sa to najmä kabátov, dámskych a pánskych kostýmov, sák, spoločenských nohavíc, sukní alebo košieľ. Veľmi dôležitá je aj starostlivosť o vlnené oblečenie, starostlivosť o ľanové oblečenie alebo starostlivosť o perové odevy.

Pokiaľ premýšľate nad tým, ako sa o vaše oblečenie starať aj bez chemických prípravkov, stavte najmä na horúcu paru. Práve tá predstavuje ekologický, šetrný a veľmi efektívny spôsob, pomocou ktorého svoje odevy účinne vyčistíte, zbavíte zápachu a zároveň dezinfikujete. Horúca para sa navyše postará o dokonalé vyžehlenie a účinné odstránenie záhybov, predstavuje teda revolúciu v žehlení.

Ako sa starať o odevy s využitím horúcej pary: Čo k tomu potrebujete?

  Chcete sa o svoje odevy starať šetrne a ekologicky pomocou horúcej pary? Spoľahnúť sa môžete na ručný naparovač odevov Pure Tex od Tefalu. Tento šikovný pomocník vám uľahčí starostlivosť o všetko vaše oblečenie. Vďaka jedinečnej technológii hrejúcej dosky so stabilnou teplotou, výkonom o 1700 W, nepretržitým parným výstupom až 30 g/minútu a exkluzívnym rázom až 90 g/minútu Pure Tex žehlí, vyhladzuje záhyby, zmierňuje pachy a dezinfikuje. Môžete si byť istí tým, že na vašom oblečení zničí až 99,9% všetkých prítomných vírusov, baktérií a iných choroboplodných zárodkov.  

Naparovač odevov od Tefalu toho však vie ešte viac. Keďže obsahuje špeciálne nástavce, zaistí vám nadštandardnú starostlivosť o odevy. Podľa toho, ktorý nadstavec použijete, tak zo svojho oblečenia môžete prostredníctvom naparovača Pure Tex tiež odstrániť žmolky, prach, vlasy či zvieracie chlpy.  

Pure Tex od Tefalu obsahuje aj nástavec na rozprašovanie vôní MonParfum. Stačí, keď nanesiete pár kvapiek svojej obľúbenej vône na prístroj, pripojíte ho k nástavcu a spustíte parnú funkciu. Vďaka tomu bude vaše oblečenie voňať podľa vašich predstáv.  

Výhody ekologickej starostlivosti o odevy

Pýtate sa, aké sú hlavné výhody ekologickej starostlivosti o oblečenie? Všetky svoje odevy môžete pomocou horúcej pary veľmi jednoducho vyžehliť, zbaviť nečistôt, dezinfikovať alebo zbaviť zápachu. A to bez akýchkoľvek chemických prípravkov, ktoré by neblaho ovplyvňovali vaše zdravie, mali negatívny dopad na životné prostredie a za ktoré by ste navyše vydali nemalý obsah zo svojej peňaženky.

Ekologickú starostlivosť o odevy navyše zvládnete ľavou zadnou sami, a to so zárukou perfektného výsledku. Nemusíte sa teda spoliehať na služby profesionálnych čistiarní, ktoré by pre vás opäť znamenali finančné výdavky navyše.

Starostlivosť o semišové oblečenie, ľanové oblečenie, vlnené oblečenie a nielen to

  Zaujíma vás, ktoré materiály oblečenia môžete starať bez použitia chemických prípravkov? Naparovač Tefal Pure Tex, ktorý využíva horúcu paru, môžete používať na všetky druhy domácich textílií. Využijete ho napríklad pri starostlivosti o krčivé ľanové oblečenie, ktoré perfektne vyhladí. Vhod vám príde aj pri starostlivosti o batikované oblečenie, u ktorého podporí zachovanie pôvodných farieb. Pomocou horúcej pary sa môžete ďalej starať o semišové oblečenie, páperové odevy alebo vlnené oblečenie. Špecialitou horúcej pary je aj starostlivosť o merino oblečenie.  

Znaky pre starostlivosť o oblečenie: Ako sa v nich orientovať?

Aby ste presne vedeli, ako sa starať o oblečenie, všímajte si etikiet, ktoré nájdete na každom odeve. Práve na týchto etiketách sa nachádzajú špeciálne symboly starostlivosti o oblečenie, ktorým treba venovať pozornosť. Ktoré symboly sú najčastejšie?

● Symbol vaničky = ručné pranie alebo pranie v práčke povolené

● Symbol vaničky a číslice so stupňami = maximálna teplota vody pri praní v ruke alebo v práčke

● Symbol kruhu = povolené chemické čistenie

● Symbol prečiarknutého kruhu = chemické čistenie nie je povolené

● Symbol trojuholníka = povolené bielenie

● Symbol prečiarknutého trojuholníka = zákaz bielenia

● Symbol štvorca s kruhom = možno sušiť v sušičke bielizne

● Symbol preškrtnutého štvorca = zákaz sušenia v sušičke bielizne

● Symbol žehličky = žehlenie povolené

● Symbol preškrtnutého žehličky = zákaz žehlenia

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko