• Rady & Tipy
  • 7.12.2021

Ako pripraviť vianočné jedlá zdravšie?

tefal_FB_1200x675_EasyFryaSteamSK.png

Chcete prežiť tohtoročné vianočné sviatky zdravšie? Poradíme vám, ako si na Vianoce neodoprieť vyprážaného kapra alebo obľúbený rezeň a ako si tieto tradičné pokrmy pripraviť zdravou formou. Chutné, ale zároveň zdravé stravovanie cez Vianoce je zárukou toho, že počas sviatkov nepriberiete jediný kilogram.

Jeme zdravo počas Vianoce: Je to vôbec možné?

Vianočné sviatky sú časom pokoja a pohody, ktoré každý z nás najradšej trávi so svojimi blízkymi. Toto najkrásnejšie obdobie roku sa však spája tiež s množstvom dobrého, avšak nezdravého jedla. Či už ide o vianočné cukrovinky, vyprážaný kapor, kuracie či bravčové rezne alebo zemiakový šalát.  
 
Vianoce však nemusia byť len o vysokom príjme kalórií. Čo sa tak zamerať na zdravé stravovanie počas Vianoc, ale zároveň si neodpustiť vianočné cukrovinky, vyprážaného kapra alebo rezne? Pripravte si zdravšiu verziu týchto pokrmov, vďaka ktorým preplávate Vianocami vo forme a bez zbytočných kilogramov navyše.

Medium-Easyfry_3-1.jpg

Príprava vianočných jedál bez tuku: V hlavnej roli teplovzdušná fritéza od Tefalu

Ako si užiť Vianoce zdravo, a pritom si neodopierať obľúbené vyprážané pokrmy? Odpoveďou na túto otázku je teplovzdušná fritéza Easy & Steam od Tefalu, v ktorej pripravíte klasické jedlá bez tuku. A to hlavne kapra vyprážaného bez oleja, hranolky zo zemiakov bez tuku alebo chrumkavé rezne bez tuku.


Ako vôbec teplovzdušná fritéza Easy & Steam od Tefalu funguje? Táto fritéza určená nielen na hranolky bez oleja pracuje na princípe cirkulujúceho teplého vzduchu. Svoje obľúbené vianočné pokrmy v nej pripravíte bez jedinej kvapky oleja. Ak teda chcete brať ohľad na svoje zdravie aj počas Vianoc, zostať cez sviatky v kondícií a udržať si štíhlu líniu, teplovzdušná fritéza od Tefalu je pre vás tým pravým pomocníkom. 
Keď k príprave svojich obľúbených jedál použijete teplovzdušnú fritézu, určite sa nemusíte vzdať svojich obľúbených chutí. Vyprážaný kapor, hranolky bez tuku alebo kurací rezeň bez tuku totiž chutia rovnako, ako by ste ich pripravovali v klasickej fritéze alebo a panvici s vysokou vrstvou oleja. Ten zásadný rozdiel teda nie je v chuti, ale v obsahu kalórií.

Medium-Easyfry_3-1 (1).jpg

Zdravé stravovanie počas Vianoce: Vyskúšajte tieto recepty

 
Aby ste si užili Vianoce zdravo a zároveň sa nemuseli vyhýbať svojim obľúbeným sviatočným pokrmom, máme pre vás niekoľko tipov na zdravé recepty, ktoré veľmi jednoducho pripravíte v teplovzdušnej fritéze Easy & Steam od Tefalu. O ktoré recepty sa konkrétne jedná?

Vyprážaný kapor bez oleja

Potrebujete:
✔ kaprie filety
✔ polotučné mlieko
✔ soľ
✔ hladkú múku
✔ rozšľahané vajce
✔ strúhanku
 
Postup:
Očisteného kapra, ktorého ste naporcovali na filety, naložte do mlieka a dajte cez noc do chladničky. Kapre mäso sa vďaka tomuto fíglu zjemní, zbavíte ho nepríjemného rybieho zápachu a kapor vyprážaný bez tuku bude vo výsledku veľmi jemný a krehký. 
 
Kaprie filety nasledujúci deň vyberte z mlieka, nechajte odkvapkať a potom zo všetkých strán osoľte. V ďalšom kroku kapra obalte v trojobale - teda v hladkej múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. 
 
Obaleného kapra vložte do koša teplovzdušnej fritézy Tefal Easy & Steam a zvoľte automatický program ryba. Vďaka tomuto postupu sa môžete tešiť na dozlatista upraženého kapra, ktorého mäso sa bude pod chrumkavou kôrkou doslova rozpadávať.  
 
 

Zemiakové hranolky bez tuku 

Potrebujete:
✔ zemiaky nakrájané na hranolky
✔ soľ
✔ kvapku rastlinného oleja 
 
Postup:
 
Zemiaky nakrájate na úhľadné hranolky a potom ich dajte do koša teplovzdušnej fritézy Easy & Steam od Tefalu. Tieto hranolky môžete (avšak nemusíte) premiešať s kvapkou rastlinného oleja. Na teplovzdušnej fritéze na hranolky bez oleja zvoľte automatický program hranolky. Už o niekoľko minút si môžete pochutnávať na zdravých hranolkách zo zemiakov bez tuku. 

Chrumkavé rezne bez oleja

Potrebujete:
✔ kuracie prsia 
✔ soľ
✔ hladkú múku
✔ rozšľahané vajce
✔ strúhanku
 
Postup:
 
Dali by ste si kurací rezeň bez tuku? V prvom rade kuracie prsia nakrájajte na rovnako veľké a široké plátky, ktoré cez potravinovú fóliu mierne naklepte tĺčikom na mäso. Kuracie rezne potom z oboch strán osoľte obalte v trojobale - teda hladkej múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. 
 
A ako na samotné  vyprážanie rezňov bez oleja? Obalené kuracie mäso vložte do koša teplovzdušnej fritézy Easy & Steam a zvoľte program kura. Táto fritéza vám behom chvíle pripraví tie najlepšie rezne bez oleja, aké ste kedy jedli. 

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko