• Rady & Tipy
  • 24.8.2021

Ako nabrúsiť nôž, aby bol ostrý

tefal_FB_1200x675_EverSharpSK.png

Ostrý nôž patrí k základnej výbave každej kuchynskej linky, pretože tupým nožom toho pri varení príliš nezmôžete. Poradíme vám preto niekoľko osvedčených tipov a trikov, ako správne nabrúsiť kuchynský nôž. Vďaka tomu bude tento praktický pomocník stále ostrýy a vy ho budete môcť kedykoľvek použiť.

Ako spoznáte, že je čas nabrúsiť kuchynský nôž: Poradí jednoduchý test

Podľa čoho zistíte, že nastal najvyšší čas na brúsenie kuchynského noža? Či už v kuchyni používate klasický, vykosťovací, zubatý alebo filetovací nôž, skúste si spraviť veľmi jednoduchý test ostrosti. Tento test spravíte pomocou zrelej mäkkej paradajky, ktorú sa s vybraným kuchynským nožom pokúsite rozkrojiť na dve polovičky.
V prípade, že sa vám paradajku nepodarilo nakrájať, ale skôr ste ju nožom rozpučili, je načase pouvažovať nad tým, ako tento nôž nabrúsiť. Pokiaľ však v ruke držíte stále ostrý nôž od Tefalu, podarí sa vám paradajku nakrájať perfektne na plátky.

tefal_EverSharp CZ 1.png

Ktoré typy nožov sú vhodné na brúsenie

Nabrúsiť doma môžete prakticky akýkoľvek kuchynský nôž, či už ide o univerzálny kuchársky nôž, nôž na pečivo, filetovací nôž, vykosťovací nôž alebo nôž Santoku. Aby ste tieto nože, ktoré v kuchyni s obľubou používate, udržali vo forme a brúsili ich len raz za čas, pravidelne ich ostríte pomocou osly.
Pokiaľ chcete zabrániť tomu, aby sa vaše kuchynské nože príliš rýchlo otupili, chráňte ich taktiež pred nárazmi, či pred trením s tvrdým materiálom. Svoje stále ostré nože skladujte v úložnom boxe na kuchynské nože, v zásuvnom bloku, či na magnetickej lište. Týmto spôsobom opäť zabránite rýchlemu otupeniu ich ostria a nutnosti ich znovu nabrúsiť.

Máte niekoľko možností, ako nabrúsiť nôž doma

V prípade, že vzhľadom k tuposti ostria začínate uvažovať nad tým, ako správne nabrúsiť nôž, máte hneď niekoľko možností. Na opotrebené ostrie noža môžete použiť brúsku alebo brusný kameň. Pod akým uhlom nabrúsiť nôž? V prípade kuchynských nožov sa doporučuje uhol 15 až 20 stupňov. Brúsenie nožov doma však často nemusí dopadnúť podľa vašich predstáv. Ak chcete, aby bolo brúsenie noža prvotriedne, obráťte sa na služby profesionála, teda nožiara. Ďalšou možnosťou, ako najlepšie nabrúsiť nôž doma, je technológia Ever Sharp. Presnejšie povedané, vďaka tomuto inovatívnemu riešeniu zostane kuchynský nôž stále ostrý bez toho, aby ste vy osobne museli na jeho ostrenie a brúsenie akokoľvek myslieť. Ako je to možné? Zaobstarajte si kuchársky nôž Ever Sharp od Tefalu a presvedčíte sa o tom sami.

Stále ostrý nôž Tefal Ever Sharp: Na brúsenie už nemusíte myslieť

Možno si hovoríte: “Keby tak existovalo niečo ako stále ostrý nôž.” Rozhote to nie je len prianie.
Túto vlastnosť úplne splňuje kuchársky nôž Tefal Ever Sharp.
Tento stále ostrý nôž s dĺžkou 16,5 cm má totiž vo svojom kryte zabudovanú patentovanú technológiu brúsenia Ever Sharp. Po tom, čo kuchynský nôž Tefal Ever Sharp použijete a znovu ho vložíte do krytu, bude jeho čepeľ automaticky brúsená v dokonalom uhle.

tefal_EverSharp CZ 2.png
Tefal Ever Sharp tak predstavuje univerzálny kuchynský nôž, ktorý každý deň využijete pri spracovaní surovín k príprave vašich obľúbených jedál. Vďaka tomu, že Tefal Ever Sharp zostáva stále ostrý, máte záruku, že sa naňho môžete pri varení vždy stopercentne spoľahnúť.


Nemecká oceľ ako záruka kvality

Čo očakávate od noža s nemeckou oceľou? Záruku kvality! Nôž, na ktorý sa môžete kedykoľvek spoľahnúť. To všetko dostanete od noža Tefal Ever Sharp, ktorý disponuje presne takou kvalitnou nemeckou oceľou. 
Pre maximálnu odolnosť bola pri výrobe použitá veľmi kvalitná nerezová oceľ, vďaka ktorej je používanie noža nielen pohodlné, ale dodáva aj prémiový pocit v ruke.
Materiál si skvele rozumie s brúsiacim puzdrom a to nielen po technologickej stránke, ale aj s atraktívnym dizajnom.

tefal_EverSharp CZ 3.png


Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko