• Rady & Tipy
  • 27.7.2023

Ako na rýchle a jednoduché žehlenie na dovolenke

5 (1x)
Ako na rýchle a jednoduché žehlenie na dovolenke  - header 105.png

Pripravili sme pre vás niekoľko tipov, ako si môžete na dovolenke jednoducho a rýchlo vyžehliť oblečenie napríklad na večeru. Zvládnete to za pár minút. Čo všetko teda na rýchle a jednoduché žehlenie na dovolenke potrebujete?

Aké oblečenie na dovolenku? Tieto pravidlá vám uľahčia žehlenie

Riešite, ako to budete mať so žehlením oblečenia na dovolenke? Už pri balení oblečenia do batožiny berte ohľad na to, či jednotlivé kusy vyžadujú alebo nevyžadujú žehlenie. Zvoľte radšej odevy z nekrčivých materiálov, ktoré nemusíte na dovolenke žehliť. Ide najmä o syntetické materiály, ako je nylon, lycra a polyester. Pre chladnejšie večery na dovolenke vám potom poslúžia najrôznejšie úplety.

Pokiaľ si ale chcete zabaliť na dovolenku k moru oblečenie z krčivých materiálov, ako je bavlna alebo ľan, pred cestou tieto odevy vyžehlite, poskladajte a vložte do batožiny. Keby ste ich už dopredu nevyžehlili, dlhý pobyt v batožine počas cesty na dovolenku by ich stav ešte zhoršil. Na čo ešte nezabudnúť? Ak ste pri rýchlom žehlení oblečenia na dovolenku použili funkciu pary, uistite sa, že sú vaše odevy suché. Až následne ich vložte do kufra.

Rolovanie do kufra: Trik proti pokrčeným odevom

Akým spôsobom baliť oblečenie na dovolenku do batožiny, aby ste predišli ich nadmernému pokrčeniu? Pamätajte, že menej je niekedy viac. Presný počet svojho oblečenia, ako sú šaty, sukne, šortky, tielka či košele na dovolenku, si teda dobre rozplánujte. Rozhodne sa nesnažte do kufra napchať veľké množstvo odevov, ktoré by bolo následne pokrčené..

Okrem klasického skladania môžete vyskúšať aj rolovanie do kufra, ktoré vám v batožine ušetrí miesto a zároveň predíde nadmernému pokrčeniu oblečenia. Ako rolovať veci do kufra?

Uteráky, nohavice, tričká či iné oblečenie najskôr po stranách zložte a potom ho začnite postupne rolovať napríklad okolo malého skladacieho dáždnika s puzdrom či iného pevného predmetu pravidelného tvaru. Predstavte si, ako keby ste rolovali sushi rolku. Zrolované oblečenie rozložte po stranách kufra, doprostred batožiny dajte menej krčivé oblečenie ako bundy a svetre. Úplne hore batožina potom patria poskladané dovolenkové košele.

Tip: Akonáhle dorazíte na miesto svojej dovolenky, čo najviac oblečenia, ktoré je náchylné na pokrčenie, si vybaľte a zaveste na ramienka. 

Jednoduché žehlenie? Dovolenka sa nezaobíde bez ručného naparovača odevov

Nie v každej hotelovej izbe či apartmáne je k dispozícii žehlička a žehliaca doska, na ktorých by ste si mohli vyžehliť svoje pokrčené oblečenie. Na túto skutočnosť myslite už pri samotnom balení.

Vo vašej batožine by tak okrem oblečenia, kozmetiky či liekov nemal chýbať ručný naparovač odevov, ktorý vám v kufri nezaberie príliš veľa miesta a ktorý je zárukou rýchleho a ľahkého žehlenia na dovolenke. Minimum miesta vám v batožine zaberie naparovač odevov Tefal Pure Pop, ktorý je výnimočne kompaktný, úzky a ľahký. Vďaka útlemu dizajnu si ho môžete vziať skutočne kamkoľvek.   

Ručný naparovač s prehľadom vyžehlí aj košeľu na dovolenku

Potrebovali ste si už niekedy vyžehliť na dovolenke? Pokiaľ si so sebou pribalíte ručný naparovač odevov Tefal Pure Pop, ktorý pomocou horúcej pary žehlí už jedným pohybom, budete mať svoje dovolenkové odevy priamo ukážkové.   

Vďaka tomuto šikovnému pomocníkovi už nemusíte na cestách riešiť, na čom žehliť bez dosky. Stačí vybraný odev zavesiť na ramienko a pustiť sa s pomocou ručného naparovača do rovnania pokrčených látok a záhybov. Akým spôsobom?

Do nádržky naparovača odevov Tefal Pure Pop nalejte vodu, zapojte prístroj do zásuvky a zapnite ho. Tento ručný naparovač sa bleskovo nahreje iba za 15 sekúnd, a tak sa s ním môžete okamžite na dovolenke pustiť do žehlenia. Použitie naparovača odevov Tefal Pure Pop je pritom úplne intuitívne - aj vy s ním bez problémov zvládnete naparovať a vyžehliť oblečenie jedným plynulým pohybom smerom od zhora nadol. Jeho výstup pary až 20 g/min je navyše zárukou aj ľahkého žehlenia pánskej košele, pokiaľ sa bez kúska tohto odevu nezaobídete ani na dovolenke.   

Ručný naparovač odevov Tefal Pure Pop sa môže pochváliť inovatívnym systémom obojstranného nástavca. Jeho zamatová strana je vhodná na naparovanie všetkých druhov látok bez akéhokoľvek rizika poškodenia. Ak nadstavec obrátite, jeho druhá strana je určená na odstránenie vlasov, chlpov a ďalších drobných nečistôt.   

S využitím našich tipov a trikov môžete mať aj na dovolenke dokonale vyžehlené oblečenie bez akéhokoľvek pokrčenia a záhybov. Nie je nad to aj počas voľna pôsobiť upravene, čo vám rozhodne pridá na sebavedomí a dobrej nálade.   

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko