• Rady & Tipy
  • 3.8.2022

Ako na ľahký letný jedálniček a letné recepty

sk header 30@2.png

Poďte sa s nami inšpirovať letným jedálničkom pre dospelých aj deti. Poradíme vám, aké suroviny sú v horúcich letných mesiacoch vhodné. Teiž vám dáme tipy na to, ktorým sa v lete radšej vyvarovať.

Letné varenie: Aké suroviny zaradiť do jedálničku a ktorým sa vyhnúť?

Čo jesť v lete? Zamerajte sa najlepšie na letný jedálniček, ktorý by mal byť ľahký a zároveň výživný. Do svojho letného jedálničku zaraďte predovšetkým veľa ovocia a zeleniny, využite obzvlášť sezónne druhy. V rámci ľahkého letného varenia siahnite po rybách, morských plodoch a bielom mäse, nezabudnite tiež na čerstvé bylinky, nové zemiaky, huby, celozrnné pečivo, zdravé oleje, mliečne kysnuté výrobky, semienka a orechy.

Ktorým surovinám sa naopak v letných mesiacoch vyhnúť? Letný diétny jedálniček by určite nemal obsahovať tučné mäso, majonézu, smotanové omáčky a vysmážané jedlá. Ak však máte chuť, doprajte si zmrzlinu, ľadovú kávu a osviežujúce nápoje či koktejly.

Vyvážený jedálniček v lete: Tipy na rýchle letné jedlá a letné večere

Ako si vyskladať zdravý jedálniček v lete, aby bol vyvážený a zároveň chutný? Ak medzi sebou skombinujete doporučené suroviny ideálne pre letné varenie, je zostavenie vyváženého jedálnička veľmi jednoduchá záležitosť.

Aj v lete je varenie povolené, mali by ste ho ale výrazne odľahčiť. Na raňajky si môžete pripraviť napríklad biely jogurt s jahodami, malinami, čučoriedkami či ďalším sezónnym ovocím. Pridať môžete tiež ovsené vločky a med.

Čo sa týka letnej desiaty, mala by byť rýchla, zdravá a chutná. Ideálnou ľahkou desiatou je napríklad vodný melón, ktorý vám dodá vitamíny, minerály aj tekutiny. Na desiatu si môžete v lete dopriať tiež ovocné smoothies, kefír s ovocím alebo celozrnnú žemľu s lučinou a čerstvými bylinkami.

Čo sa týka ľahkého letného obeda alebo ľahkej letnej večere, aj v týchto prípadoch máte množstvo možností. Výborným rýchlym letným jedlom je napríklad zeleninová polievka, šalát z čerstvej zeleniny s bielym mäsom, pečená zelenina s rybou alebo ľahké letné rizoto.

Letné varenie pre deti: Ktorá zdravé a ľahké jedlá im budú chutiť?

Chceli by ste zostaviť letný jedálniček aj pre svoje deti? Na ľahkých a zdravých letných pokrmoch, ktoré uvádzame vyššie, si môžu vaše ratolesti pochutiť spoločne s vami. Deťom v priebehu dňa servírujte tiež veľa sezónneho ovocia a zeleniny v čerstvej podobe. Ak majú vaše ratolesti chuť na niečo špeciálne, pripravte im tiež domáce ovocné nanuky, lievance s kyslou smotanou a čerstvým ovocím alebo lahodnú domácu limonádu s ovocím a bylinkami.

Rýchle letné jedlá s prehľadom zvládne inteligentný domáci kuchynský robot s receptami

Ako pripraviť ľahké letné obedy a ľahké letné večere čo najjednoduchšie a najrýchlejšie, aby ste si namiesto varenia mohli užívať príjemné chvíle s rodinou? Riešenie ponúka multifunkčný kuchynský robot Tefal Click & Cook, ktorý má v sebe zabudovaných 600 receptov pre jednoduché a ľahké varenie.  

Tento inteligentný kuchynský robot na varenie sa môže pochváliť 32 funkciami a 10 automatickými programami so 7 priloženými doplnkami. Tefal Click & Cook je teda veľmi všestranný - zvládne pomaly variť, piecť, mixovať, variť v pare, sekať šľahať alebo miesiť. S prehľadom si v ňom uvaríte ľahkú večeru v pare, upečiete si pohostenie na letný večer, pripravíte ľahkú polievku, cestoviny, rizoto alebo mäso so zeleninou.  

Recepty na letné zdravé jedlá v inteligentnom multifunkčnom kuchynskom robote

Aké pokrmy si môžete v inteligentnom domácom kuchynskom robote s receptami pripraviť? Prinášame vám tipy na konkrétne zdravé recepty, ktoré určite stoja za vyskúšanie.

Paradajková polievka: Ľahká letná večera pre deti aj dospelých

Rýchly malinový sorbet: Tento recept si zamilujú obzvlášť deti

Tip:

  Hľadáte ďalšie recepty na letné zdravé jedlá, ktoré si môžete jednoducho a rýchlo pripraviť v inteligentnom multifunkčnom kuchynskom robote Tefal Click & Cook? Tipy na jednotlivé pokrmy pre vás máme na našom blogu.   

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko