Ako na grilovanie na kontaktnom grile? Grilovačka je dnes hračka!
Grilujte bez škodlivín a obťažujúceho dymu - grilujte na Tefal Optigrill Elite! Bez námahy a vždy so spoľahlivo dokonalými výsledkami, či už máte chuť na mäso, ryby, zeleninu alebo ovocie.
S elektrickým grilom môžete grilovať v meste na balkóne jedna báseň
Grilujte pokojne v centre mesta! Na terase, na balkóne, vo vnútrobloku, alebo pokojne v kuchyni a od susedom namiesto nadávok budete počuť len slastné mmmm.
Pýtate sa ako grilovať krkovičku, pstruha, hamburgery či panenku? S Optigrillom Elite nemôže byť príprava jednoduchšia - sám spočíta hrúbku mäsa a následne ugriluje postupne na rare, medium a well done, pričom vás vždy upozorní, aby bolo mäso presne podľa vašich predstáv.
Aký syr je vhodný na grilovanie na elektrickom grile
Na kontaktný gril nie je vhodné používať alobal, mohlo by dôjsť k poškodeniu nepriľnavých platničiek. Na grily sa preto hodia syry s tuhšou kôrkou a to:
Kozí syr (Skvele sa hodí napríklad k šalátom s grilovanými paradajkami)
Balkánsky syr (Balsyr)
Grilovanie so šéfkucháromm Ondřejom Slaninom
Ako grilovať zeleninu
Čo grilovať namiesto mäsa? Nielen pre vegetariánov máme výber skvelých bezmäsitých dobrôt, ktoré na grile dostanú tú správnu šťavu! Ugrilujte si napríklad zemiaky, cuketu, paradajku, špargľu, huby či hermelín. Žiadne brikety, ale už len chutné cukety! Medzi našimi tipmi ku grilovaniu nájdete aj ako správne zeleninu pripraviť, aby bol výsledok ešte dokonalejší. Grilovanie samotné potom nechajte na Optigrille, o správne zahriatie a grilovanie zeleniny sa postará za vás.
*************************************************************** Tip: Prejedli ste sa mäsa a zeleniny? Skúste grilované ovocie! Na Optigrill Elite si ugrilujete napríklad kolieska ananásu, mesiačiky broskýň, jabĺk, či ovocné špízy, ktoré sa parádne hodia napríklad k palacinkám so šľahačkou alebo k zmrzline.
Praktické tipy ku grilovanu
Na záver pre vás máme niekoľko tipov pre skvelé výsledky a dlhý život vášho Optigrillu:
Mäso zbytočne neumývame, radšej ho utrieme a osušíme utierkou a z chladničky ho vyťahujeme dostatočne dopredu, aby pred začiatkom grilovania malo ideálne izbovú teplotu.
Počkáme, až kým sa Optigrill nahreje a sám nás vyzve k vloženiu mäsa, rýb či zeleniny.
Mäso obraciame výhradne plastovými/pogumovanými kliešťami (ideálne Tefal Ingwnio), aby sme predišli poškodeniu napríľnavého povrchu a aby nám zo steaku navytiekla šťava ako po použitá vidličky.
Zeleninu pred položením na grill nakrájame na prúžky, aby sa všetky časti grilovali rovnomerne.
Mäso necháme po dokončení grilovania chvíľu odpočinúť.
Pred grilovaním mäso môžeme naložiť do marinády. Solíme ale až po ugrilovaní. Ak by sme mäso solili pred grilovaním, tak mäso pustí šťavu a nebude šťavnaté.
Po každom grilovaní poriadne umyjeme obe platničky aj nádobu na šťavu, prípadne ich dáme rovno do umývačky. Povychladnutí utrieme grill vlhkou handričkou.
Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Používaním navigácie na tejto webovej stránke súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám umožňujú merať návštevnosť našej stránky, navrhovať vám obsah a reklamy prispôsobené vašim oblastiam záujmu a zdieľať informácie so sociálnymi sieťami.