• Rady & Tipy
  • 4.11.2021

Ako na chrumkavé kuracie mäso v multifunkčnom hrnci

tefal_FB_1200x675_CrispyLidSK.png

Máte radi kuracie mäso? Ukážeme vám rôzne možnosti, ako si ho rýchlo a chutne pripraviť v multifunkčnom hrnci. Inšpirujte sa našimi podnetmi!

Tipy na recepty z kuracieho mäsa v multifunkčnom hrnci

Zaujíma vás, čo všetko môžete robiť s kuracím mäsom v multifunkčnom hrnci? V tomto praktickom kuchynskom pomocníkovi veľmi jednoducho pripravíte veľa delikátnych receptov. Multifunkčný hrniec je skvelý nielen na smaženie, kuracie mäso v ňom môžete tie piecť, grilovať alebo opekať. To všetko s novým príslušenstvom Crisp Lid k Tefal Cook4me+


Aké recepty z kuracieho mäsa si môžete konkrétne pripraviť? Napríklad pečené kuracie paličky, kuracie rizoto, trhané kuracie mäso, kurací vývar, kuracie rezne alebo pikantné kuracie v multifunkčnom hrnci. Každý z týchto receptov vám popíšeme krok za krokom. 

Medium-TEFAL_EY150840_EY150860_Life Style2 sk.jpg
Paličky v multifunkčnom hrnci

Kuracie paličky v multifunkčnom hrnci predstavujú dokonalú záležitosť. Na povrchu sú chrumkavé a vnútri mäkké a šťavnaté. Zamilujete si napríklad kuracie paličky na mede. Ako postupovať pri ich príprave?

Najskôr si nachystajte marinádu z medu, olivového oleja, plnotučnej horčice, soli a sójovej omáčky. Pomer týchto ingrediencií záleží len na vašej vlastnej chuti. V hotovej marináde kuracie paličky rovnomerne obaľte a nechajte ich ešte 30 minút odležať. Paličky následne vložte do multifunkčného hrnca, nasaďte veko a spustite program pečenie. 

Kuracie rizoto v multifunkčnom hrnci 

Dali by ste si kuracie rizoto v multifunkčnom hrnci? Určite to nie je problém. K tomuto receptu si pripravte nasledujúce ingrediencie. 
✓ 300 g ryže
✓ 250 g mäsa z kuracích stehien nakrájaného na kocky
✓ 150 g nadrobno nakrájanej červenej cibule
✓  60 g nahrubo nasekaných sušených paradajok
✓ 60 g žltej papriky nakrájanej na kocky
✓ 600 ml kuracieho vývaru 
✓ 2 rozotreté strúčiky cesnaku
✓ 1 lyžičku údenej papriky
✓ soľ na dochutenie

Ako pri príprave kuracieho rizota v multifunkčnom hrnci postupovať? V multifunkčnom hrnci najskôr rovnomerne opečte kuracie mäso s cibuľkou a cesnakom, túto zmes potom podlejte kuracím vývarom. Následne pridajte ryžu a všetko dôkladne premiešajte. Do základu na kuracie rizoto potom vmiešajte zostávajúce ingrediencie a varte ďalších 10 až 15 minút. 

Trhané kuracie mäso v multifunkčnom hrnci

V multifunkčnom hrnci si jednoducho  abehom chvíľky uvaríte tiež trhane kuracie mäso. Aké prísady si pripraviť? 
✓ 400 g kuracích stehenných rezňov nakrájaných na kocky 
✓ 1 lyžicu slnečnicového oleja
✓ 1 strednú nadrobno nakrájanú červenú cibuľu
✓ 2 strúčiky drveného cesnaku
✓ 2 lyžice paradajkového pretlaku
✓ 1 lyžicu worcestrovej omáčky
✓ 1 lyžicu vínneho octu
✓ 1 lyžicu  hnedého cukru
✓ sladkú papriku, drvenú rascu, mleté čierne korenie a soľ na dochutenie

Kocky kuracieho mäsa osoľte, okoreňte a zprudka osmažte z oboch strán na troche oleja v multifunkčnom hrnci. Opečené kuracie mäso vyberte z multifunkčného hrnca a natrhajte na vlákna. Medzitým do výpeku v multifunkčnom hrnci pridajte cibuľu, cesnak a zvyšné ingrediencie. Všetko chvíľu povarte a do zahustenej omáčky pridajte trhané kuracie mäso. Trhané kuracie mäso z multifunkčného hrnca podávajte so zemiakovou kašou alebo s pečivom a kyslou uhorkou. 

Kurací vývar v multifunkčnom hrnci

Čo si tak v multifunkčnom hrnci pripraviť extra silný kurací vývar? Do multifunkčného hrnca najskôr vložte kurací skelet a odrezky. Následne pridajte 1 olúpanú cibuľu rozkrojenú na polovicu, 2 celé strúčiky cesnaku, 1 celý očistený petržlen, polovicu stredného očisteného zeleru nakrájaného na väčšie kocky a 2 očistené mrkvy. Všetko zalejte vodou a pridajte podľa chuti soľ, nové korenie, celé čierne korenie, bobkový list a prípadne tiež ligurček. 

Multifunčkný hrniec potm uzavrite, nastavte program tlakového varenia a tešte sa na jedinečne silný kurací vývar. V hotovom kuracom vývare môžete ďalej povariť pečeňové knedličky alebo do neho pridať rezance do polievky. 

Kuracie rezne v multifunkčnom hrnci

Vysmážanie rezňov v multifunkčnom hrnci je veľmi jednoduché. Určite navyše uvítate, že multifunkčný hrniec ponúka možnosť vysmážanie bez oleja. Ako teda vysmážať rezne v multifunkčnom hrnci? 

Kuracie prsia nakrájajte na rovnomerné plátky, ktoré z oboch strán osoľte a potm obalte v klasickom trojobale z hladkej múky, rozšľahaného vajíčka a strúhanky. Pripravené rezne vložte do multifunkčného hrnca s košíkom na vysmážanie a na prístroji zvolte program teplovzdušného vysmážanie, vďaka ktorému si pripravíte na povrchu chrumkavé a zároveň vnútri šťavnaté kuracie rezne na jedinej kvapke oleja (alebo tiež bez nej). 

Pikantné kuracie v multifunkčnom hrnci

Milujete pikantné kuracie mäso? Čo si ho tak pripraviť v multifunkčnom hrnci. Pokiaľ nedáte dopustiť na pálivé kuracie krídelká, zachutí vám nasledujúci recept. Čo všetko k nemu potrebujete? 
✓ 12 kuracích krídeliek
✓ 400 ml kuracieho vývaru 
✓ 4 lyžičky olivového oleja 
✓ 2 lyžičky strúhaného zázvoru
✓ 2 strúčiky rozotretého cesnaku
✓ 4 lyžice sójovej omáčky
✓ 4 lyžice medu
✓ chilli korenie podľa svojej chuti
✓ soľ

Z olivového oleja, zázvoru, cesnaku, sójovej omáčky, medu, chilli a soli si pripravte marinádu, do ktorej na 10 minút naložte všetky kuracie krídelká. Po tomto čase kuracie krídla z marinády vyberete a postupne rovnomerne opečte v multifunkčnom hrnci. Všetky opečené kuracie krídla zalejte v multifunkčnom hrnci kuracím vývarom a pridajte k nim zvyšnú marinádu. Varte ďalších 10 minút a potom ich môžete servírovať. 

Aké príslušenstvo sa hodí k daným receptom?

Vsaďte na multifunkčný hrniec Tefal Cook4me+. Ak si v ňom chcete pripraviť chutné pokrmy z kuracieho mäsa, dovybavte ho tiež praktickým vekom Crisp Lid. Práve táto technológia dodá rýchlemu a zdravému vareniu kuracieho mäsa na chrumkavosti a vďaka nej budete môcť v multifunkčnom hrnci Tefal Cook4me+ opekať, grilovať, teplovzdušne smažiť a piecť.

Príslušenstvo Tefal Crisp Lid zaručuje lahodné a skvelo opečené pokrmy z kuracieho mäsa. Ako ho používať? Stačí  ho vložiť a zacvaknúť do multifunkčného hrnca Cook4me+ a pustiť sa do varenia. Spojenie Crisp Lid a Cook4me+ je viac než dokonalé, pretože Cook4me+ je Teslou medzi multifunkčnými hrncami. Buďte tiež Elite Cook! 

Viete, že? Špeciálny súbor receptov pre Extra Crispa kombináciu receptov s multifunkčným hrncom Cook4me a príslušenstvom Extra Crisp máte tiež k dispozícií v aplikácií Cook4me. 

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko