• Rady & Tipy
  • 23.10.2022

5 tipov, ako vybrať sadu riadu na varenie aj pečenie

header 41@2.png

Poradíme vám, ako si múdro vybrať sadu riadu, aby ste z nej vyťažili maximum a aby vám v kuchynskej linke zároveň zabrala čo najmenej miesta. Skrátka, poďte na to múdro! Povieme vám, ako na to.

Aké hrnce na varenie? Tipy, čo by vás malo zaujímať pri ich výbere

Obzeráte sa po nových hrncoch na varenie? Vyberte ich naozaj múdro, aby ste s nimi boli stopercentne spokojní. Ak premýšľate nad tým, aké hrnce sú dobré na varenie, zamerajte sa nielen na to, aby sa vám v nich dobre pripravovalo jedlo. Dôležité tiež je, aby sa vám hrnce na varenie dobre čistili a aby boli aj energeticky úsporné. Na čo sa teda pri výbere nových hrncov na varenie konkrétne zamerať?

1. Nové hrnce na varenie vyberajte pre konkrétny typ ohrevu

Máte doma indukčnú varnú dosku, alebo sklokeramickú varnú dosku, plyn, alebo platničku? Ak sa obzeráte po novej sade riadu na varenie, zohľadnite práve túto skutočnosť. Vaše nové hrnce totiž musia byť plne kompatibilné s varnou plochou, ktorú máte v kuchyni.

Pýtate sa, aký riad na indukčnú varnú dosku, alebo ako vybrať riad na sklokeramickú varnú dosku? Všímajte si symboly. Väčšina výrobcov značí indukčný riad grafickým symbolom cievky alebo aj slovným označením induction. Riad na sklokeramiku a ďalšie typy platničiek spoznáte zase podľa symbolu rozžeravenej sklokeramickej platne, plamienka alebo podľa vyhlásenia výrobcu, že je riad pre tieto typy platničiek vhodný.

2. Pri výbere nových hrncov sa zamyslite, či ich chcete dávať aj do rúry

Ako ďalej vybrať hrnce na varenie? Nezameriavajte sa iba na to, aký by vám vyhovoval riad na varnú dosku. Nie je od veci sa zamyslieť, či budete chcieť dávať nové hrnce aj do rúry. Prečo by ste v nich zároveň nemohli variť aj piecť? Práve preto zohľadnite pri výbere materiál sady riadu na varenie, ktorý by mal s prehľadom odolať aj vysokým teplotám pri pečení - výrobca vždy špecifikuje maximálne teploty ako pre riad, tak pokrievky, ktorým je možné ich vystaviť.

3. Aké hrnce na varenie? Zohľadnite, koľko máte v kuchyni miesta

Od výberu novej sady riadu na varenie nás obvykle odrádza nedostatok miesta v kuchynskej linke. Máte v kuchyni aj vy nedostatok voľného priestoru, a preto uvažujete, že od nákupu nových hrncov radšej upustíte? Keď na to pôjdete múdro, tak to rozhodne nemusíte. Zaobstarajte si stohovateľnú sadu riadu na varenie. Hrnce jednoducho zapadnú do seba, a v kuchynskej linke vám tak zaberú minimum miesta.

4. Odpovedzte na otázku, či chcete dávať riad do umývačky

Pokiaľ premýšľate nad tým, aké hrnce sú dobré na varenie, zamerajte sa tiež na to, akým spôsobom ich chcete čistiť. Ak máte doma umývačku riadu, iste pre vás bude efektívnejšie a pohodlnejšie, keď si múdro vyberiete novú sadu riadu, ktorý môžete po použití bez obáv vložiť do umývačky. Ako spoznáte, že sú hrnce určené na umývanie v umývačke riadu? Všímajte si garanciu výrobcu aj symbol “možno umývať v umývačke”.

5. Zaobstarajte si inteligentné hrnce, ktoré šetria energiu

Chcete pri varení spotrebovať čo najmenej elektrickej energie? Nejde iba o to, aby ste používali hrnce s pokrievkou. Zaobstarajte si nový riad z kvalitného materiálu, na ktorom pripravovaný pokrm uvaríte naozaj rýchlo a rovnomerne, a to k vašej najväčšej spokojnosti. Ak chcete pri varení ušetriť najviac energie, stavte na kvalitné hrnce na indukciu.

Ako vybrať riad na sklokeramickú varnú dosku a indukciu? Záleží tiež na pomere cena/výkon

Aké hrnce na varenie sú pre vás tie najlepšie? Rovnako záleží na pomere cena/výkon. Nový riad na varenie by pre vás skrátka mal byť skvelou dlhodobou investíciou. Je dôležité, aby vám nové hrnce plnohodnotne slúžili k vašej spokojnosti a zároveň mali aj dlhú životnosť.

Chytrý riad Tefal Ingenio vám zjednoduší varenie aj život

Ak hľadáte revolúciu vo svojej kuchyni, obráťte sa na inteligentný riad Ingenio od Tefalu. Tento riad si pri varení viac ako zamilujete. Inteligentné hrnce a panvice s nepriľnavou úpravou sú vhodné na sklokeramickú varnú dosku aj na indukčné varenie. Keďže majú odnímateľnú rukoväť, chutné pokrmy si v nich môžete pripraviť aj v rúre.  

Súprava inteligentného riadu Tefal Ingenio je navyše stohovateľná a v kuchynskej linke vám výrazne ušetrí miesto. A ako je to s odnímateľnou rukoväťou? Medzi jednotlivými hrncami a panvicami Ingenio ju môžete jednoducho precvakávať. Rukoväť má nosnosť až 10 kilogramov, a tak vás pri varení ani servírovaní jedál rozhodne nezradí.  

  Akým spôsobom chytrý riad Tefal Ingenio čistiť? Stačí po použití odcvaknúť rukoväť a hrnce či panvice vložiť do umývačky riadu. Výhody tohto šikovného riadu si môžete užívať naozaj dlho, pretože má veľmi dlhú životnosť. Vzhľadom na záruku desať rokov sa inteligentné hrnce a panvice Ingenio od Tefalu stanú pri príprave pokrmov v kuchyni vašim najobľúbenejším pomocníkom.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko