• Rady & Tipy
  • 8.11.2023

10 najväčších výhod prečo doma smažiť v teplovzdušnej fritéze

3 (5x)
header 126.png

Spoznajte 10 najväčších výhod teplovzdušných fritéz. Ukážeme vám, aké funkcie a vlastnosti si zamilovali doterajší používatelia. Tiež vám predstavíme ich dôvody, prečo by si teplovzdušnú fritézu zaobstarali znova.

1. V teplovzdušnej fritéze pripravíte jedlo pre celú rodinu

K hlavným výhodám teplovzdušnej fritézy patrí, že v tomto prístroji uvaríte desiatky chutných a zdravých pokrmov pre malú domácnosť. Pochvaľovať si budete najmä teplovzdušnú fritézu Tefal Easy Fry, ktorá vďaka svojmu XXL objemu 6,5 litra nakŕmi až 8 osôb. Táto teplovzdušná fritéza taktiež ponúka dvojité varenie vďaka ľahko vyberateľnému oddeľovaču Flexcook. Túto pokročilú technológiu na prípravu dvoch rôznych pokrmov, ktoré budú hotové v rovnakom čase, si nebudete môcť vynachváliť.

2. Prístroj sa nemusí predhrievať

Teplovzdušné vyprážanie nevyžaduje predohrev. Pri príprave jedál v teplovzdušnej fritéze si teda napríklad zvoľte konkrétny automatický program a za niekoľko minút sa môžete tešiť na svoju obľúbenú vyprážanú pochúťku, ktorá bude na povrchu krásne chrumkavá a vo vnútri dokonale šťavnatá.

3. Príprava jedál v teplovzdušnej fritéze je zdravšou verziou fritovania bez oleja

V teplovzdušnej fritéze  Tefal Easy Fry si môžete bez výčitiek pripraviť chutné chrumkavé hranolky, vyprážané kuracie rezne alebo vyprážaný syr. Ponúkne vám totiž oveľa zdravšiu verziu fritovania bez oleja. Všetky vyprážané pochúťky teda v tomto šikovnom elektrospotrebiči pripravíte bez oleja alebo iba na niekoľkých kvapkách oleja.

Akým spôsobom zdravé fritovanie funguje? Pod vekom teplovzdušnej fritézy sa nachádza vykurovacie teleso, ktoré ohrieva vzduch vo vnútri. Počas teplovzdušného vyprážania tento horúci vzduch neustále cirkuluje okolo pripravovaných pochúťok. Vo výsledku sa tak môžete tešiť na chrumkavé a dozlatista opečené pokrmy, ktoré sú oveľa zdravšie, než keby ste ich robili v klasickej fritéze.

4. Rýchly a rovnomerný spôsob varenia

Vyprážanie v teplovzduchu predstavuje rýchly a rovnomerný spôsob varenia. Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry si zakladá na dokonalej rovnováhe regulácie teploty a horúceho vzduchu, ktorý neustále cirkuluje okolo pripravovaných pokrmov. Vďaka tomu sú vyprážané pochúťky vo vnútri prepečené a šťavnaté, a na svojom povrchu zase neskutočne chrumkavé.

5. Prečo teplovzdušná fritéza? Ušetrí až 70 % energie

Pri príprave jedál v teplovzdušnej fritéze Tefal Easy Fry výrazne ušetríte čas a tým pádom aj elektrickú energiu. Tento prístroj je rýchlejší ako klasická fritéza, veľmi rýchlo sa zahrieva, a navyše nevyžaduje predohrev, vďaka čomu nedochádza k nadmernej spotrebe elektriny. Čo hovoria čísla? V porovnaní s klasickým fritovaním ušetríte až 70% energie.

6. Menej zápachu pri príprave jedál

K ďalším výhodám teplovzdušnej fritézy patrí skutočnosť, že pri príprave jedál sa z nej šíri výrazne menej zápachu ako z klasickej fritézy. V klasickej fritéze sa totiž pokrm smaží vo veľkom množstve oleja, čo býva sprevádzané intenzívnym zápachom, ktorý sa šíri po celom byte či dome. Tento zápach po vyprážanom je nielen obťažujúci, ale aj dlhotrvajúci, a aj po samotnom vyprážaní ide veľmi ťažko odstrániť.

Teplovzdušná fritéza v tomto prípade ponúka šetrnejšiu alternatívu, pri ktorej nevzniká intenzívny zápach po vyprážanom. Tento prístroj je navyše vybavený pokročilým systémom filtrácie. Liaty gril s roštom a nepriľnavým povrchom taktiež zaručujú, že pokrmy v horúcom vzduche pripravíte prakticky bez dymu.

7. Jednoduchá údržba. Umývanie teplovzdušnej fritézy je hračka

Teplovzdušná fritéza má veľmi ľahkú údržbu. V porovnaní s klasickou fritézou nemusíte nikdy riešiť, kam s použitým olejom. Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry má vyberateľnú misu a hornú dosku, ktoré sa veľmi ľahko čistia a sú vhodné aj do umývačky riadu.

Zvyšok prístroja vyčistite po každom použití vlhkou, neabrazívnou hubkou a umývacím prostriedkom. Myslite na to, že by ste nemali tento spotrebič nikdy dávať pod vodu alebo ho oplachovať. Akýkoľvek kontakt s vodou by totiž mohol poškodiť elektroniku a mechanizmy v zariadení.

8. Oceníte rozmanité funkcie v podobe automatických programov

Prečo teplovzdušnú fritézu? Určite oceníte jej rozmanité funkcie, ku ktorým patria najmä automatické programy prípravy pokrmov. Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry konkrétne zahŕňa automatické programy na hranolky, nugety, grilované kura, pizzu, mäso, ryby, zeleninu a dezert. Informácie o stave prípravy pokrmu môžete priebežne sledovať na LCD obrazovke.

Na čo automatické programy slúžia? Zaisťujú, že sa zvolené jedlo perfektne pripraví bez toho, aby ste museli na prístroji zložito nastavovať teplotu a čas. Stačí si vybrať automatický program zodpovedajúci druhu pokrmu a teplovzdušná fritéza sa postará o zvyšok. Automatické programy sú veľmi užitočné hlavne pre začiatočníkov, ktorí nemajú príliš veľa skúseností s varením. Avšak pokiaľ ste vo varení už zbehlí, môžete využiť aj manuálny režim teplovzdušnej fritézy.

9. K ďalším výhodám teplovzdušnej fritézy patrí mobilná aplikácia

V Tefal aplikácii nájdete stovky nápaditých receptov domácich pokrmov. Túto skutočnosť uvítajú ako pokročilí kuchári, tak začiatočníci, ktorí v aplikácii nájdu množstvo inšpirácie, vďaka čomu si budú môcť v teplovzdušnej fritéze pripraviť naozaj rôznorodé pochúťky.

Za zmienku stojí aj skutočnosť, že v Tefal aplikácii nájdete recepty určené priamo pre teplovzdušnú fritézu Tefal Easy Fry. Telefón však nie je možné pomocou aplikácie pripojiť k tejto fritéze, ako je to napríklad pri multifunkčnom hrnci Tefal Cook4me. Avšak aj bez tejto možnosti je mobilná aplikácia Tefal naozaj cenným pomocníkom pri varení v teplovzdušnej fritéze Tefal Easy Fry, pretože sa môže každý deň podieľať na pestrosti vášho jedálnička.

10. Teplovzdušná fritéza znamená menej nebezpečenstva pri varení. Aj pre deti

Pri klasickom fritovaní sa potraviny smažia vo veľkom množstve horúceho oleja, čo so sebou nesie veľké riziko popálenia. Najmä malé deti nikdy nenechávajte v kuchyni samotnej s fritézou plnou rozpáleného oleja. Teplovzdušná fritéza je v tomto ohľade oveľa bezpečnejšia. Smaží potraviny iba s využitím horúceho vzduchu, a tak znižuje riziko možných nehôd na minimum.

Prečo si zaobstarať teplovzdušnú fritézu? V prípade tohto spotrebiča rozhodne výhody prevažujú nad nevýhodami. Bonusom sú chutné a zdravé pokrmy, ktoré v teplovzdušnej fritéze zvládnete prakticky bez práce a na ktorých si pochutí celá vaša rodina.

Odporučené produkty

Môžete nám pomôcť s webovou stránkou?

Aby sme mohli zlepšovať naše webové stránky, musíme ukladať súbory cookie o našich návštevníkoch.
Zakázať všetko
Povoliť všetko